Ρόδος: Με έντονο το στοιχείο της κριτικής προς την κυβέρνηση, η συνεδρίαση της ΠΕΔ

12:12 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, λόγω των γεγονότων στη γείτονα χώρα και με έντονο το στοιχείο της κριτικής προς την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο, η συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο τέως υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης

και ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος, ο οποίος και μετέφερε χαιρετισμό του τέως πρωθυπουργού.
Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση πολύ φτωχό, που δεν δίνει παράταση ζωής σε μια χώρα που αργοπεθαίνει.
«Καλορίζικος ο εκλογικός νόμος που θα έρθει, είπε, καλορίζικη και η ακυβερνησία»…
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος σημείωσε ότι η κατάρρευση της χώρας θα πέσει στις πλάτες των αυτοδιοικητικών και χαρακτήρισε το λεγόμενο νομοσχέδιο σκούπα, «νομοσχέδιο σούπα»!
Ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις είναι αποσπασματικές, δεν ικανοποιούν καμία απαίτηση της αυτοδιοίκησης και δεν αγγίζουν σχεδόν καθόλου την νησιωτικότητα.
Στη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα της κατάργησης των υποθηκοφυλακείων όπως και αυτό της μείωσης των δρομολογίων στην άγονη γραμμή.
Για μεν το πρώτο ζήτημα θα ζητήσουν να παραμείνουν στα μικρά νησιά τα υποθηκοφυλακεία, ενώ για τα δρομολόγια θα προσφύγουν κατά της απόφασης του αρμόδιου υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα