Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα της χρονιάς στις Σέρρες

23:38 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μεγάλο ραντεβού για τους φίλους του δρομικού κινήματος θα είναι στις Σέρρες την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στον μεγάλο αγώνα τρεξίματος Voreia Sirris Challenge 23km και στον Βόλτα Run 5km.

Δύο αγώνες που αναμένεται να συγκεντρώσουν πολλούς φίλους του αθλητισμού στην πόλη των Σερρών αλλά και να… ξεσηκώσουν τους Σερραίους που εδώ και τέσσερα χρόνια περιμένουν τη μέρα αυτή, να φορέσουν την αθλητική περιβολή τους και να πάρουν μέρος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή.

Ο
Πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Θεοχάρης και οι Σερραίοι μαραθωνοδρόμοι αναμένεται να δώσουν και φέτος δυναμικό παρών.

Ο αγώνας πραγματοποιείται φέτος για 5η συνεχή χρονιά και όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών Γιώργος Θεοχάρης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών φέτος αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών: «Φέτος κινηθήκαμε βάση των περσινών δεδομένων. Πέρυσι στον αγώνα των 23 χιλιομέτρων είχαμε 91 συμμετοχές και φέτος με την κατάλληλη δουλειά και τη σωστή προώθηση του αγώνα κλείσαμε τις συμμετοχές στις 180, δηλαδή τις διπλασιάσαμε. Άρα αν θελήσει κάποιος να δηλώσει συμμετοχή για αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί γιατί έχουν κλείσει οι συμμετοχές. Ο λόγος είναι ότι για να μπορέσει κάποιος να τρέξει στα 23 χιλιόμετρα θα πρέπει να του παρέχεις κάποια τροφοδοσία κατά τη διάρκεια του αγώνα, νερό κ.α. Εμείς βάλαμε κάποιο όριο για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες στα 180 άτομα. Πρέπει να τονίσουμε ότι φέτος θα πάρουν μέρος στον αγώνα γνωστοί αθλητές από όλη την Ελλάδα κυρίως αθλητές με ειδικότερα στο ορεινό τρέξιμο, γιατί ο αγώνας μας έχει ένα χαρακτηριστικό, μπορεί να είναι ασφάλτινος αλλά έχει χαρακτηριστικά ορεινού τρεξίματος»

Μικροί και μεγάλοι ξεκινάνε για τα 5 χλμ το 2016

Ο Γιώργος Θεοχάρης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τη διαδρομή του αγώνα: «Ξεκινάμε από την πλατεία Κρονίου, διασχίζουμε την Ερμού, βγαίνουμε στη Βενιζέλου και μετά το στάδιο στρίβουμε δεξιά και ανεβαίνουμε προς Μετόχι, στρίβουμε προς Ξηρότοπο, βγαίνουμε στην κατασκήνωση τη ΓΕΧΑ και μετά κατεβαίνουμε το δρόμο της Χρυσοπηγής, κολυμβητήριο, Εθνικής αντιστάσεων και τερματίζουμε στην πλατεία Κρονίου . Στο μετόχι είναι μια συνεχόμενη ανηφόρα κοντά στα 8 χιλιόμετρα. Αυτό βοηθάει τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος. Αυτό είναι για κάποιον που θέλει να κάνει κάποιο καλό χρόνο. Αυτός ο αγώνας έτσι πως είναι σχεδιασμένος για κάποιον που έχει μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση δρομική είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βγάλει τον αγώνα με λίγη προσπάθεια. Για εμάς αυτοί οι αγώνες είναι «νίκη η συμμετοχή και θρίαμβος ο τερματισμός». Είναι πολύ θετικό ότι φέτος έχουμε μεγάλη συμμετοχή από Σερραίους δρομείς.

Η βράβευση των πρώτων στον περσινό αγώνα των 23 χιλιομέτρων από την Τασούλα Κελεσίδου

Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων είναι για όλο τον τύπο τους αθλητές, δηλαδή για αθλητές που ασχολούνται με το τρέξιμο, για αθλητές των ρεκόρ αλλά και για ανθρώπους τους οποίους αρέσει το περπάτημα. Εδώ η διαδρομή είναι πλατεία Κρονίου, Κολυμβητήριο, στην παλιά την «3η βάρδια» και αναστροφή πίσω και καταλήγουμε στην πλατεία Κρονίου. Για όλους τους συμμετέχοντες και στους δύο αγώνες θα δίνουμε αναμνηστική μπλούζα, μετάλλιο κι επίσης θα κληρώσουμε πάρα πολλά δώρα(αθλητικά παπούτσια, ρολόγια, ποδήλατο κ.α.). Στα 5 χιλιόμετρα οι συμμετοχές πέρασαν τις 150 και ευελπιστούμε ότι θα περάσουμε τις 300 συμμετοχές. Περιμένουμε όλους τους Σερραίους γιατί το να περπατάει κάποιος είναι πάνω από όλα υγεία».

Η βράβευσης της 1ης στα 5 χλμ Μαρίνας Ποργιοπούλου από τον Κώστα ΠασχαλίδηΣτον περσινό αγώνα είχαν πάρει μέρος μητέρες με τα καροτσάκια και τα μωρά τους!!!Οι τρεις πρώτοι άνδρες στα 5 χλμ στον περσινό αγώναH βράβευση των πρώτων το 2016 στα σώματα ασφαλείας από το Αστυνομικό διευθυντή Σερρών Αθανάσιο Ματσαρόκο
Keywords
Τυχαία Θέματα