Ρεκόρ αιτήσεων για την γερμανική υπηκοότητα από Βρετανούς

13:23 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνολικά, 2.865 Βρετανοί έλαβαν τον περασμένο χρόνο την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση που ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερη φέτος καθώς απαιτούνται αρκετοί μήνες για να λάβει κάποιος γερμανικό διαβατήριο

Ο αριθμός των Βρετανών που έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα εκτινάχθηκε κατά 361% το 2016, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Πολλοί ανησυχούν ότι στο μέλλον θα είναι δυσκολότερη η παραμονή και η εργασία εντός της ΕΕ.

«Η σύνδεση με το Brexit είναι ξεκάθαρη», σχολίασε η Υπηρεσία.

Κάποιοι Βρετανοί ενδεχομένως να ανησυχούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σκληρό Brexit,

αφήνοντας την χώρα εκτός της ενιαίας αγοράς και περιορίζοντας την ελευθερία των μετακινήσεων εντός του μπλοκ.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ το 2019, αλλά η εκλογική αποτυχία της Τερέζα Μέι την περασμένη εβδομάδα, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι είδους συμφωνία για το Brexit θα επιτευχθεί.

Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι συνολικά 110.400 ξένοι έλαβαν πέρυσι την γερμανική υπηκοότητα, αύξηση κατά 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης να παρατηρείται σε Βρετανούς.

Οι περισσότεροι που έλαβαν γερμανική υπηκοότητα είναι Τούρκοι παρότι ο αριθμός αυτός, 16.290, είναι μειωμένος κατά 17,3% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Περίπου 6.632 Πολωνοί έλαβαν την γερμανική υπηκοότητα το 2016, αύξηση 11,3%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα