Βόλος: Ξεκινούν αύριο και στον Αλμυρό οι παγκόσμιοι αγώνες Jet Ski

13:06 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΝΩ ΤΟ Σ/Κ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΛΜΥΡΟΣ –

Αθλητές από Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα επισκέπτονται την πόλη του Βόλου για να κατακτήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski

“Acropolis Jet Raid Greece 2017”. Οι αγώνες στο Βόλο ξεκίνησαν χθες (Δευτέρα), ενώ αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου, η πίστα των αγώνων θα στηθεί στην περιοχή της Αμαλιάπολης υπό την οργανωτική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και του Δήμου Αλμυρού, που προσβλέπει μέσα από μεγάλες διοργανώσεις, την τουριστική προβολή της περιοχής. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 29 αθλητές, ενώ συνολικά, οι αποστολές (οδηγοί, κριτές, αγωνοδίκες κ.α.) θα είναι περί τα 150 άτομα.

Ενόψει των αγώνων, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από την αντιπειφερειάρχη, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Αλμυρού για αθλητικά θέματα, κ. Αργύρη Ρούσσα.

Όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, τέτοιου είδους αθλητικές αναδράσεις, εκτός του ότι επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, εκτός του ότι προάγουν και μεταφέρουν σε όλες τις χώρες του κόσμου τις ομορφιές του τόπου μας, αποτελούν κι έναν λόγο αύξησης της επισκεψιμότητας σε έναν περιφερειακό Δήμο, όπως ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με άλλους Δήμους, αλλά διαθέτει απείρου κάλλους ακρογιαλιές, καθώς και μία πρόσβαση σε αυτές, που ευνοεί την διεξαγωγή τέτοιων πρωταθλημάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρούσσας επισήμανε πως αυτή η εβδομάδα είναι για τον Αλμυρό και πανελληνίων και παγκοσμίων αγώνων, καθώς, όπως είπε, εκτός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Jet Ski, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, και το Ράλλυ Αλμυρού, το οποίο επίσης στηρίζεται από την Π.Ε. και τον Δήμο.

«Προσπάθειά μας είναι στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, να μπορέσουμε να έχει ο Δήμος μας μεγάλη επισκεψιμότητα και, σε συνεργασία και με τους επαγγελματίες της περιοχής (ξενοδόχους, εστιάτορες κ.λ.π.), να ικανοποιήσουμε όσους θα έλθουν» τόνισε ο κ. Ρούσσας, προσθέτοντας πως οι αθλητές θα διανυκτερεύσουν στην Αμαλιάπολη και την επόμενη μέρα (15 Ιουνίου) θα κατευθυνθούν στην Σκόπελο, όπου επίσης, θα διεξαχθούν αγωνίσματα, έως τις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου οι αγώνες θα μεταφερθούν στη θαλάσσια περιοχή της Σκιάθου, ενώ το Σάββατο 17 Ιουνίου – τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος – οι αγώνες θα διεξαχθούν εντός του Παγασητικού, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νέας Αγχιάλου – Γατζέας – Τρίκερι – Κόττες.

Γενικά για το Jet Ski

Ως προς το άθλημα του Jet Ski, πρόκειται για μια σκληρή δοκιμασία και για τους αναβάτες και για τα αγωνιστικα σκάφη. Η ιδιαιτερότητα του Acropolis Jet Raid αφορά τη διεξαγωγή του βασικού κορμού των αγώνων σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας, όπου απαιτείται φυσική αντοχή και δεξιοτεχνία από τους αναβάτες και υψηλή ποιότητα σκαφών. Βασικό απαιτούμενο για τη νίκη δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αντοχή, δεδομένου ότι η φιλοσοφία του αθλήματος αφορά στην προσπάθεια και τον τερματισμό, καθώς πολλοί από τους αθλητές δεν καταφέρνουν καν, να τερματίσουν λόγω σωματικής εξάντλησης ή μηχανικών βλαβών.

Να σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγονται στο Βόλο οι παγκόσμιοι αυτοί αγώνες, ενώ εκπεφρασμένη πρόθεση των διοργανωτών και του Αλυτάρχη των Αγώνων, Bruno Casa, αποτελεί η μόνιμη διεξαγωγή του ετήσιου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα