«Ψάχνουν το Φως τους» οι ηλεκτρολόγοι της Ροδόπης

07:53 21/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη θεία Λειτουργία με αρτοκλασία επί του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος παραβρέθηκε χθες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Νομού Ροδόπης και μέλη του, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ιάσμου.

«Προσπαθούμε να βρισκόμαστε κάθε χρόνο κοντά στους οικισμούς, ενδυναμώνοντας με την παρουσία μας την καθημερινότητά τους» δηλώνει ο Κυριάκος Δραγουμάνης πρόεδρος του Συνδέσμου στέλνοντας ένα μήνυμα ενίσχυσης των οικισμών της Ροδόπης που «μαραζώνουν».

Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων αριθμεί 33 μέλη. Οι συνταξιοδοτήσεις και οι διαγραφές από τα Ταμεία έχουν

αποδυναμώσει την επαγγελματική τους Ένωση. «Λόγω της Κρίσης δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα τους και αναγκάζονται να «εγκαταλείψουν» τυπικά το επάγγελμα, κλείνοντας τα εργαστήριά τους, εργαζόμενοι έτσι «παράνομα» » δηλώνει ο κος Δραγουμάνης. Όπως αποκαλύπτει εργάζονται χωρίς τα νόμιμα παραστατικά λόγω της Κρίσης.

Χαριστική βολή για τους νόμιμους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους αποτελεί η κάθετη πτώση της ανοικοδόμησης. «Η δουλειά μας έχει σταματήσει, όλοι μας ασχολούμαστε με επιδιορθώσεις και μικρο μερεμέτια» δηλώνει ο κος Δραγουμάνης κάνοντας λόγο για 80% πτώση στις δουλειές τους σε σχέση με πριν δέκα χρόνια.
Ανάσα για τους πληττόμενους ηλεκτρολόγους αποτελεί η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν μεταξύ τους. «Όταν ξέρουμε ότι ένας συνάδελφος μας έχει πολύ καιρό να κάνει μεροκάματο, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε έτσι » δηλώνει κάνοντας λόγο για ένωση δυνάμεων τόσο των χριστιανών όσο και των μουσουλμάνων ηλεκτρολόγων και την υλοποίηση εργασιών από κοινού.

Keywords
Τυχαία Θέματα