Προβληματίζουν οι «γουρούνες» και η αύξηση της χρήσης τους

16:29 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην έντονη αντίθεσή του εκφράζει ο «Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα», για την κυκλοφορία των «γουρουνών» στο ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο. Όπως αναφέρει ο σύλλογος, η ανεξέλεγκτη χρήση τους οδηγεί σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Ο σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Που οδηγεί η μετάθεση του περιορισμού της χρήσης «γουρουνών» για την επόμενη χρονιά;
Θα τολμήσει η τοπική αυτοδιοίκηση αυτό που δεν τολμάει ο υπουργός;
Στο μεταξύ ας μετράμε νεκρούς…
Στις 12 Ιουλίου 2018 με μια αιφνιδιαστική τροπολογία σε άσχετο

με την οδική ασφάλεια νομοσχέδιο, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης κατάργησε την νομοθετική ρύθμιση που με πρόταση του ιδίου η Βουλή 100 μόλις ημέρες πριν είχε ψηφίσει (νόμος 4530/30-3-2018) με την οποία απαγορεύονταν να κυκλοφορούν οι περίφημες γουρούνες στο ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο και έδωσε την δυνατότητα να κυκλοφορήσουν ελεύθερα και φέτος το καλοκαίρι ενώ ταυτόχρονα μεταβίβασε την ευθύνη στους Δήμους να πάρουν ή να μη πάρουν τις όποιες περιοριστικές της κυκλοφορίας τους αποφάσεις».

Ο σύλλογος τονίζει ότι σε τουριστικές περιοχές το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και γύρω από τη χρήση των συγκεκριμένων οχημάτων υπάρχουν μεγάλα επαγγελματικά συμφέροντα, ενώ συμπληρώνει πως «Είναι ενδεικτικό πως στη σχετική συζήτηση στη Βουλή (απ όλους τους εμπλεκόμενους αιρετούς) μόνον ο Δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης είχε το θάρρος να εμφανιστεί και να υποστηρίξει τον περιορισμό στη χρήση τους».

Yπενθυμίζεται ότι το Μαρτιο, τα μέλη της Πανελλήνιας ομοσπονδίας τουριστικών οχημάτων οδηγώντας «γουρούνες» πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, κατά της απαγόρευσης των οχημάτων τύπου γουρούνας σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα