Ζάκυνθος: Δάσκαλοι – Νηπιαγωγοί για πυρόπληκτους – αναπληρωτές

15:36 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Συμπαράσταση στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στην Αττική»

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου: «Διονύσιος Σολωμός», (πρώην Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Ζακύνθου), εκφράζει τη βαθιά θλίψη και οδύνη του για τους δεκάδες συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια

στις οικογένειες και οικείους τους.
Η σκέψη μας βρίσκεται δίπλα τους και καλεί όλους τους Εκπαιδευτικούς του νησιού μας να συμπαρασταθούν σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, σε όσους έχασαν το σπίτι τους, σε όσους θρηνούν αγαπημένα πρόσωπα. εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή τους.

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε συνεργασία με την τράπεζα «Πειραιώς» εξέδωσε ειδικό λογαριασμό για συνεισφορά και ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.
Αριθμός Λογαριασμού: 5186092291418
ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418
Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με την τράπεζα EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. έχει ανοίξει τον παρακάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388
IBAN: GR6402602400000310201181388
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του Δήμου: «www.rafina-pikermi.gr »

Ο σύλλογός μας αποφάσισε να χορηγήσει το ποσό των 200 ευρώ από το ταμείο του ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς.
το ΔΣ

Ψήφισμα για μόνιμους διορισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός» σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 28-2-2018 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

«Οκτώ χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση τον καιρό των Μνημονίων είναι αρκετά. Οι αναπληρωτές είναι καταδικασμένοι να ζουν σε συνεχή ανασφάλεια, κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω απ’ το κεφάλι.
Οι μηδενικοί διορισμοί συνδέονται άμεσα με το μοντέλο εκπαίδευσης της παγκοσμιοποιημένης αγοράς που θέλουν να επιβάλλουν εδώ και χρόνια. Το φτηνό ευέλικτο σχολείο, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και με τους λιγότερους εκπαιδευτικούς. Αυτό το μοντέλο επιδιώκουν με την «αυτονομία» τους. Δηλαδή καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και πολλαπλασιασμός των καθηκόντων στους εκπαιδευτικούς που μένουν στο σχολείο – διπλή δουλειά με τα μισά λεφτά και σχολείο κάτεργο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία και η «καραντίνα» των μνημονίων στους διορισμούς. Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και μονιμοποίηση όλων των χιλιάδων αναπληρωτών στην εκπαίδευση που δουλεύουν ακόμη και 15 χρόνια αναπληρωτές.

Είμαστε εναντίον της εφαρμογής του 30ωρου που ανοίγει το δρόμο για την αύξηση του εργασιακού και διδακτικού ωραρίου και είναι το επόμενο βήμα στο μνημόνιο για την Παιδεία.Αποφασιστικά λέμε «ΟΧΙ» στην κατάργηση της ώρας σίτισης που επιβλήθηκε με τον αγώνα όλων των εκπαιδευτικών και αντιστοιχεί σε χιλιάδες θέσεις εργασίας αναπληρωτών.
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε να μην περάσει το σχέδιο για συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων και τμημάτων και η έμμεση και άμεση αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.

Σας καλούμε να καταθέσετε το αίτημά μας να μην επιτραπεί η λειτουργία των 3μελών επιτροπών ανά δ/νση που θα μετακινούν μαθητές για να κλείνουν ή να μην ανοίγουν τμήματα εξαφανίζοντας με αυτό τον τρόπο θέσεις εργασίας.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί για να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση – αποτίμηση της σχολικής μονάδας η οποία πέρα από τον τεράστιο γραφειοκρατικό όγκο δουλειάς για τους εκπαιδευτικούς (και την παραμονή στο σχολείο γι’ αυτή τη δουλειά) προωθεί την υποχρηματοδότηση, τους χορηγούς και το σχέδιο τους για voucher με ελεύθερη επιλογή σχολείου από το μαθητή, τον ανταγωνισμό, κατηγοριοποίηση, υποβάθμιση και κλείσιμο σχολείων – θα σημαίνει, προοπτικά, εκτός των άλλων και την καταστροφή θέσεων εργασίας.

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην περάσει το πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας που απαξιώνει κι άλλο τα πτυχία και θα επιβάλει νέο κύκλο παρακολούθησης μαθημάτων μετά το πτυχίο και νέες εξετάσεις πιστοποίησης – προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να μπει στον πίνακα … αναπληρωτών ή να αποκτήσει δικαίωμα για εργασία ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα!
Σας επιδίδουμε την πρότασή μας να μην περάσει ο νέος τρόπος πρόσληψης με το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και την απαξίωση της προϋπηρεσίας και δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μόνιμο μηχανισμό ανατροπής των πινάκων και ανακύκλωσης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών. που σκοπό έχει την ανθρωποφαγία και τον εμφύλιο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Ζητάμε
– Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση με τη μονιμοποίηση όλων των
αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
– Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους
εκπαιδευτικούς
– Κάτω τα χέρια από το ωράριο και την ώρα σίτισης.
– Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.
– Καθολική 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση
αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο.
– Κατοχύρωση Ειδικής Αγωγής.
– Κατάργηση του ν. 3848.
– Όχι σε αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και στο προσοντολόγιο.
– Τέρμα στην ελαστική εργασία και την ομηρία των 25000
αναπληρωτών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα