Προβληματισμός για τις μεγάλες εκπτώσεις στα έργα

00:33 8/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον έντονο προβληματισμό του για τις μεγάλες εκπτώσεις που καταθέτουν εργολήπτες δημοσίων έργων, εξέφρασε κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός.

Με αφορμή την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του πολυχώρου ΡΕΞ, όπου κατατέθηκαν προσφορές από 14 εταιρείες και μειοδότησε εκείνη

που πρόσφερε έκπτωση 54,37%, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι οι εκπτώσεις που δίνονται τον τελευταίο καιρό στα δημόσια έργα, που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν το 50%, προβληματίζουν την δημοτική αρχή, «ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα έργο που προβλέπει την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και την μόνωση του κτιρίου».
«Γίνεται κατανοητό – σημείωσε – ότι οι μεγάλες εκπτώσεις αποβαίνουν σε βάρος των ίδιων των έργων, αναφορικά με την ποιότητα και τον χρόνο που παραδίδονται. Οι εργολάβοι με τις εκπτώσεις που δίνουν δεν βιάζονται να τελειώσουν τα έργα εμπρόθεσμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζητήματα που μας ταλαιπωρούν».
Κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την προμήθεια, κάδου πλυντηρίου, απορριμματοφόρου, καλαθοφόρου οχήματος, εκσκαφέα και κλούβας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα