Σάρωσε το Ν. Ηράκλειο το κύμα κακοκαιρίας – Τρεις τραυματίες (video)

07:41 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων η μια σοβαρά, αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου η κακοκαιρία που χτύπησε το πρωί την Αττική. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, δέντρα έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τα πάντα. Σε μια περίπτωση, ο άνεμος ξήλωσε κυριολεκτικά όλη τη σκεπή ενός σπιτιού προκαλώντας του σοβαρή ζημιά.

Ο περιφερειάρχης

Αττικής Γ. Πατούλης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το Ν. Ηράκλειο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος σημείωσε πως όλα τα σχολεία λειτουργούν, με ένα δύο από αυτά να παρουσιάζουν κάποια μικρά προβλήματα. Πρόσθεσε πως στην περιοχή έσπασαν μέχρι και κολώνες της ΔΕΗ, ενώ έπεσαν περισσότερα από 150 δέντρα, και σε οδικούς άξονες. Όπως επεσήμανε, συνεργεία της περιφέρειας και του δήμου εργάζονται για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την απομάκρυνσή τους.

Συγκεκριμένα, γερανοφόρα οχήματα, σκαπτικά, καλαθοφόρα και φορτηγά με 51 εγαζόμενους στα συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του δήμου, με ηλεκτοπρίονα και άλλα κοπτικά εργαλεία, απομακρύνουν τα δέντρα, τα ξύλα και τα λοιπά εμπόδια, ελευθερώνοντας και το οδικό δίκτυο.

Στην περιοχή υπήρχαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, καθώς προκλήθηκαν ζημιές στα καλώδια της ΔΕΗ.

Λόγω πτώσης δένδρων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Σημειώνεται ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μαρούσι.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, στη γραμμή 1 του μετρό. Λόγω πτώσης δέντρου ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνη και Νέο Ηράκλειο, τα δρομολόγια από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνταν από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα