Το Βερολίνο καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις προκλήσεις – Ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε Αθήνα και Λευκωσία

06:36 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, ήταν η νέα αυστηρή προειδοποίηση, πριν αναχωρήσει ο Χάικο Μάας από το Βερολίνο, ενώ σε γραπτή ανακοίνωση η νέα διπλωματική αποστολή σε Αθήνα και Λευκωσία χαρακτηρίζεται ως ένδειξη αλληλεγγύης της γερμανικής προεδρίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται ήδη στη Λευκωσία ενώ στη συνέχεια αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τν Κυριάκο μητσοτάκη και το Νίκο Δένδια.

Αντιμέτωπη με την τουρκική παραβατικότητα για άλλη μια φορά η Αθήνα, η οποία μιλά για ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας, και φέρνει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η κίνηση της Άγκυρας να στείλει το Oruc Reis για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, 6.5 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου συνιστά σοβαρή κλιμάκωση που τινάζει στον αέρα την όποια προσπάθεια σε σχέση με τις διερευνητικές επαφές.

Το πλοίο κινείται νοτιοδυτικά με κλειστούς τους πομπούς σε κλοιό τουρκικών φρεγατών σε απόσταση από τις ελληνικές ακτές, περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια από τη Στρογγύλη και τη Ρω, εντός της παράνομη Navtex. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα