«Αποκάλυψη: Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος» – Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

01:03 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο επεισόδιο της συγκλονιστικής σειράς ντοκιμαντέρ «Αποκάλυψη: Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος» (Apocalypse: La 2ème Guerre Mondiale), παραγωγής Γαλλίας 2009, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, στις 22:00.

Περισσότερες από 600 ώρες βίντεο που τραβήχτηκαν από στρατιώτες της πρώτης γραμμής, από μυστικούς συνεργάτες, από μαχητές αντίστασης και από ιδιώτες, έχουν αποχαρακτηριστεί και

αποκατασταθεί σε υψηλής ευκρίνειας εικόνα πλήρους χρώματος.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, που περιέχει υλικό το οποίο δεν έχουμε δει ποτέ, θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επεισόδιο 1ο. 

1945. Το Βερολίνο έχει ισοπεδωθεί. Ο Κόκκινος Στρατός δίνει τις τελευταίες του μάχες.

Το Βερολίνο, ήταν κάποτε μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις του κόσμου, πριν ο Χίτλερ και οι Ναζί έρθουν στην εξουσία και αποφασίσουν να πάρουν τον έλεγχο της Ευρώπης. Το 1939 ο Φύρερ συμμαχεί με τον Στάλιν πριν εισβάλει στην Πολωνία. Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κηρύξουν πόλεμο στη Γερμανία. Αυτό δεν σταματά τους Γερμανούς που συνεχίζουν να κατακερματίζουν την Πολωνία με τους Σοβιετικούς. Ξεκινούν οι διώξεις των τσιγγάνων και των Εβραίων.

Στη Δύση ξεκινά ο «ψευτοπόλεμος», μια περίοδο αναμονής, αβεβαιότητας αλλά κι ελπίδας. Ενθυμούμενοι τα βάσανα που υπέστησαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Γάλλοι και Βρετανοί ελπίζουν ν’ αποφύγουν άλλον έναν πόλεμο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα