Πρωτοβουλία Βλάση για το θέμα των ζημιών της 25ης Ιουνίου

09:46 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαι σε επικοινωνία με του γραφείο του Υπουργού Μπαλάφα και επιδιώκω συνεργασία με τους άλλους Αρκάδες βουλευτές, ώστε να αποσπάσουμε ακριβή χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την έκδοση της ΚΥΑ, για την αποκατάσταση των ζημιών της καταιγίδας που έπληξε την Αρκαδία, στις 25 Ιουνίου 2016».

Αυτό δήλωσε, χθες, ο βουλευτής της Ν.Δ., κ. Κώστας Βλάσης, σε συνέντευξη Τύπου και αφού την προηγούμενη ημέρα, είχε ενημερωτική επαφή με προέδρους κοινοτήτων που επλήγησαν απ’

τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 25ης Ιουνίου.
Ο κ. Βλάσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλυσιεργία πάνω στο θέμα της ΚΥΑ, ενώ άφησε και σοβαρές αιχμές για τον τρόπο δράσης και συνεννόησης των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.
Είπε συγκεκριμένα:»Πέρασαν 2,5 μήνες απ’ τη θεομηνία. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Έπρεπε κάτι να είχε γίνει. Μου είπαν οι πρόεδροι, ότι, μόνο διάνοιξη αγροτικών δρόμων έχει γίνει. Χρειάζεται αφύπνιση. Τα ποτάμια της Τεγέας δεν έχουν ανοιχθεί. Μόνο λόγια-λόγια-λόγια. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι γιατί θα έρθει καταστροφή». Δήμος και Περιφέρεια ας συνεργαστούν, γιατί η ΜΟΜΑ ήρθε, κατέγραψε και περιμένει τα χρήματα. Καλά τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις και τα χιλιάρικα. Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και αυτά πρέπει να προηγηθούν» Κατά τον κ. Βλάση, πρέπει να υπάρξει διαβάθμιση προτεραιοτήτων. Αυτές έχουν ως εξής:

* Αποκατάσταση κοίτης και όχθης ποταμών και παραποτάμων
* Καθαρισμός χανδάκων
* διάνοιξη των αγροτικών δρόμων
* εκτέλεση έργων του υδροταμιευτήρα της Τάκας
* αποζημιώσεις απ’ τον ΕΛΓΑ

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα