Πρωταθλητές από … κούνια

23:32 1/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωταθλήτρια ομάδα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναδείχθηκε η παιδική ομάδα μπάσκετ των Ικάρων κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό με 63-50 στη Ξάνθη την Α.Ε. Κομοτηνής.

Τα «τρομερά» παιδιά του Νίκου Αθανασίου ολοκλήρωσαν αήττητοι την πρώτη φάση του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 18 νίκες και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ. Στον σημερινό τελικό που έγινε στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο «Χριστίνα Χριστοδούλου» στο Εύμοιρο της Ξάνθης αν και οι Ίκαροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 27-28 κατάφεραν στο τρίτο

δεκάλεπτο να παίξουν εκπληκτικό μπάσκετ και με επι μέρους σκορ 28-9 πήγαν τη διαφορά στους +18 πόντους (55-37). Στο τέταρτο δεκάλεπτο έκαναν σωστή διαχείριση και στο τέλος νίκησαν με 63-50 κατακτώντας το κύπελλο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το κύπελλο ψηλά από τους πρωταθλητές

Με τη λήξη του αγώνα βρήκε τον προπονητή Νίκο Αθανασίου, τους παίκτες, τον πρόεδρο Άρη Αθανασιάδη και το μέλος της διοίκησης Γιάννη Δεσποτίδη (που οι δυο τους ήταν επικεφαλής της αποστολής) να πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία μέχρι να ρθει… η επόμενη όπως έλεγε ο μεγάλος Νίκος Γκάλης. Οι Ίκαροι προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης από τις 19 έως τις 23 Απριλίου με τις πρωταθλήτριες των άλλων Ενώσεων της Μακεδονίας : ΕΣΚΑΘ, ΑΦΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΧ. Ο νικητής θα πάρει μέρος στην τελική φάση του 44ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι από 28 Ιουνίου έως στις 2 Ιουλίου.

Ο Νίκος Αθανασίου με το συνεργάτη του Νίκο Κηρύκο

Νίκος Αθανασίου: «Πετύχαμε τον πρώτο στόχο »

Ο Νίκος Αθανασίου είναι… συνηθισμένος στις επιτυχίες. Ήταν ο προπονητής που οδήγησε το 1986 την ομάδα Νεανίδων του ΑΟΣ στην κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στη Λάρισα, το 1989 την εφηβική ομάδα μπάσκετ των Ικάρων στην 3η θέση της Ελλάδος στα τελικά που είχαν γίνει στη Νάουσα και την επόμενη χρονιά το 4ο Λύκειο Σερρών στην 4η θέση του κόσμου στο Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στη Γαλλία. Ο Σερραίος προπονητής είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είμαστε ικανοποιημένοι που πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Βάζουμε τώρα στόχο την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος».

Τα πανηγύρια μετά τον τελικό

Τα «χρυσά» παιδιά των Ικάρων

Ο Λευτέρης Σίμογλου ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ικάρων στον τελικό με 24 πόντους, ο Ανέστης Κοπίλης πέτυχε 14 ( με τέσσερα τρίποντα), ο Βασίλης Τσέλιος 10 πόντους, ο Θανάσης Τοπάλης 8 πόντους (με 2 τρίποντα) , ο Αντώνης Αποστολίδης 4 πόντους και ο Δημήτρης Γκουντίδης 3 (ένα τρίποντο) ενώ συμμετοχή είχαν και οι

Παπανίκος Ι., Τσιαπκώλης, Κούλικας, Μουτσίδης, Καμήλαλης, Κερέζης, Δημόπουλος, Παπανίκος Μ. και Σαρρής.

Ο πίνακας που έγραψε την… ιστορία!

Παρών στον τελικό και ο προπονητής της πρώτης ομάδας Στέργιος Ποργιόπουλος αλλά και ο γενικός αρχηγός Ηλίας Νικολαίδης. Μάλιστα ο Στέργιος Ποργιόπουλος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίχτες μας, στον προπονητή Νίκο Αθανασίου και το συνεργάτη του Νίκο Κηρύκο για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νιώσαμε όλοι που ήμασταν παρόντες στον Εύμοιρο, περήφανοι και αισιόδοξοι για αυτή τη φουρνιά των παιδιών που είναι ομάδα !Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Ευχαριστούμε τη διοίκηση των Ικάρων και τον κ. Γιάννη Δεσποτίδη για τις φωτογραφίες

Keywords
Τυχαία Θέματα