Ζάκυνθος: Θαλερές οι «Μανώλιες»

22:55 1/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζακυνθινές μελωδίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την προηγούμενη Παρασκευή ακροατές και ακροάτριες όχι μόνο του νησιού και περιοχών εμβέλειας του σήματος της ΕΡΤ Ζακύνθου, καθώς, εκπομπή της τοπικής δημόσιας ραδιοφωνίας με φιλοξενούμενους μέλη και το μουσικό σχήμα του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Μανώλιες» των εργατικών κατοικιών ΙΙ, μεταδόθηκε απευθείας από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και το δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας.

Στην εκπομπή ο πρόεδρος και η

γραμματέας του συλλόγου, Κώστας Κωστάκης και Μαύρα Κωστάκη, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό και τα πεπραγμένα του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1993 αρχικά ως εξωραϊστικός, προκειμένου οι κάτοικοι της γειτονιάς των εργατικών κατοικιών ΙΙ – τα λεγόμενα «σπιτάκια»- να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα των λυμάτων. Έκτοτε, όπως είπαν τα δύο μέλη, οι παρεμβάσεις του συλλόγου στη γειτονιά αυξήθηκαν (όπως π.χ. με εθελοντικές εργασίες δενδροφύτευσης, καθαριότητας και βαψίματος κοινόχρηστων χώρων, ηλεκτροφωτισμού κ.α ), οι οποίες επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές της πόλης. Παράλληλα, ο σύλλογος ανέπτυξε κοινωνικές δράσεις (π.χ. συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για Ζακυνθινούς που χρήζουν βοήθειας, διοργάνωση ημερίδων για τα ναρκωτικά και τον τζόγο) και δημιούργησε μουσικό και χορευτικό σχήμα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Κωστάκης, στη ανασκόπηση του 2016 περιλαμβάνονται 36 δράσεις. Σύμφωνα με τη γραμματέα, το έργο που παρουσιάζει ο σύλλογος είναι αποτέλεσμα του δεσίματος των περίπου 100 οικογενειών της περιοχής και η κοινή πεποίθησή τους ότι, μέσα από την εθελοντική εργασία μπορούν να δοθούν κάποιες λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και να στηριχθεί ο πολιτισμός.

Ο σύλλογος, αύριο Κυριακή (2/4) στις 11 το πρωί, διοργανώνει στο θεατράκι της πλατείας Σολωμού δράση συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και μουσική εκδήλωση με d.j’s και χορευτικό, κατά το οποίο θα επιχειρηθεί να χορευτεί το μεγαλύτερο σε μήκος συρτάκι στο νησί. Επίσης, την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει στον λόφο του Στράνη εκδήλωση αφιερωμένη στο Μεσολόγγι, με τον τίτλο «Η Ζάκυνθος θυμάται».

Ρεπορτάζ : Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα