Προς δημοπράτηση το έργο εμπλουτισμού του φράγματος Μπραμιανών

12:48 26/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί το έργο της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου για τον εμπλουτισμό του φράγματος των Μπραμιανών, όπως διαβεβαίωσε χθες κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Η επικοινωνία έγινε με αφρομή συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της περιοχής. Οι φορείς της Ιεράπετρας επεσήμαναν πως υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη του

σημαντικότερου αρδευτικού έργου της περιοχής με δεδομένη την λειψυδρία που μαστίζει την Κρήτη και ειδικά τις ξηροθερμικές νότιες και ανατολικές περιοχές, με αποτέλεσμα να απειλούνται χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση δύο λιμνοδεξαμενών άρδευσης στον Κουτσουρά και στα Σχοινοκάψαλα.
Καθεμία από αυτές θα έχει χωρητικότητα 1.500 κυβικών, οι μελέτες θα εκπονηθούν από το δήμο Ιεράπετρας και θα κατατεθούν στην Περιφέρεια για να προχωρήσει η ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων. Οι δεξαμενές θα καλύψουν τις ανάγκες καλύτερης διαχείρισης της άρδευσης στους δύο ΤΟΕΒ, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από την μείωση των απολήψιμων ποσοτήτων νερού από τις πηγές. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή αναβάθμιση της διαχείρισης του νερού.
Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ακόμη μια σειρά από έργα και συγκεκριμένα η έγκριση της βελτίωσης του κλειστού σχολικού γυμναστήριου Ιεράπετρας, η αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του 1ου Γυμνασίου και επεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ρίζας για τη βελτίωση δεξαμενής και την αναβάθμιση κοινοτικού κτίριου. Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν δύο γεωτρήσεις ύδρευσης. Η πρώτη στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής και η δεύτερη στην τοπική Κοινότητα Καβουσίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων φτάνει τα 350.000 ευρώ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα