Μήνυμα ελπίδας …

12:37 26/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού θα δώσει με σημερινή της ομιλία η Καθηγήτρια και Ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Η κα Αποστολοπούλου θα μιλήσει στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» της Πάτρας με θέμα « Θεραπευτικές πτυχές στον καρκίνο του μαστού». Η επιφανής ερευνήτρια είναι προσκεκλημένη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ και στην εκπομπή «Στον αέρα…μέρα παρά μέρα» η κυρία Αποστολοπούλου είπε μεταξύ άλλων, πως

έχει γίνει τεράστια πρόοδος στην έρευνα για την αντιμετώπιση της νόσου. Ωστόσο , κάθε οργανισμός είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Δεν απέκλεισε πως βότανα όπως π.χ. ο κουρκουμάς ή άλλα μπορούν να βοηθήσουν. Ωστόσο η αποβολή του άγχους, ο υγιεινός τρόπος διατροφής και η άσκηση είναι τα «όπλα» για τη σωστή θωράκιση του οργανισμού.

Η ερευνήτρια είναι επικεφαλής Ανοσολογίας του Προγράμματος Χρόνιας Νόσου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Κολέγιο Υγείας και Βιοϊατρικής στο «Πανεπιστήμιο Βικτώρια» της Αυστραλίας.

Διαθέτει πολυετή επιστημονική εμπειρία στον τομέα των χρόνιων παθήσεων και στον καρκίνο του μαστού. Η διεπιστημονική έρευνά της είναι στους τομείς φαρμακευτικής χημείας, βιοχημείας , ανοσολογίας, κρυσταλλογραφίας, κλινικής έρευνας, επιδημιολογίας και ανάπτυξης φαρμάκων. Επικεντρώνεται ειδικότερα στον καρκίνο και σε αυτοάνοσες ασθένειες. Για το ανοσοθεραπευτικό προϊόν κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, που η ίδια ανέπτυξε, θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ασθενείς μέσα στο 2018.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα,minyma