Προκαταρκτική για τον Βιολογικό διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

10:25 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με θέμα τα αποτελέσματα των μετρήσεων στις εξόδους του Βιολογικού που είχε διενεργήσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων (Π.Ε.Μ.Σ.) τον Ιανουάριο του 2017 και τα οποία έδειχναν επιβάρυνση του Παγασητικού Κόλπου από εντερόκοκκους και κολοβακτηρίδια διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Στο μεταξύ το θέμα του Βιολογικού συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εδώ καί φαίνεται

ότι ο Παγασητικός επιβαρύνεται εδώ και τέσσερις τουλάχιστον μήνες, με 600 κιλά έως ένα τόνο αμμωνίας καθημερινά. Μάλιστα τα αποτελέσματα των μετρήσεων της ΔΕΥΑΜΒ είναι περισσότερο επιβαρυμένα από αυτά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Π.Ε.Μ.Σ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση δεν παρέστη κανένας διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ αν και κλήθηκαν παρά μόνο ο Δημ. Κουτσιφέλης ως πρώην διευθυντής του Βιολογικού. Μάλιστα ο κ. Κουτσιφέλης μετά την παρουσίαση των στοιχείων από τα διάφορα σημεία που γίνονται οι δειγματοληψίες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνεται bypass και το λύμα να διοχετεύεται απευθείας στο Αγκίστρι.

Ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Αλέκος Γούναρης επισήμανε ότι σύμφωνα μετά στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην επεξεργασία λυμάτων και υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί φυτοπλαγκτόν στο οικοσύστημα και στην τροφική αλυσίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα