«Πρωινή διαδρομή» στην ενημέρωση της Πελοποννήσου

09:31 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

* Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθούν, στο Ναύπλιο, οι εργασίες του 14ου σεμιναρίου για το διεθνές δίκαιο. Οι εργασίες θα διεξαχθούν στο Βουλευτικό, το Σάββατο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμος της ιστορικής πόλης, θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

* Στο φετινό ευρωπαικό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, εντάχθηκε απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού, ο ιστορικός οικισμός της Καρύταινας Αρκαδίας. Στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας του οικισμού και του νεώτερου πολιτιστικού του αποθέματος. Διήμερες εκδηλώσεις στην περιοχή,

9 και 10 του μήνα.

* Στο Κόστα Ναβαρίνο Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο συνέδριο χιονοδρομίας, από 13 έως και 19 Μαίου. Περίπου, 1000 σύνεδροι, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

* Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 50 Έλληνες πατριώτες, θύματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, οργανώνει ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Άγίων Θεοδώρων, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

* Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί, αύριο και μεθαύριο, το β πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο νεώτερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο:»Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο σύντομο Ελληνικό 20ου αιώνα».

* Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτασθεί την Κυριακή η επέτειος της ιστορικής νικηφόρας μάχης του Βαλτετσίου Αρκαδίας, κατά των Οθωμανών, στις 13 Μαίου του 1821.

σύνταξη ειδήσεων
Δέσποινα Αρσένη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρωινή, Πελοποννήσου,proini, peloponnisou