Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μουσείο της Αργούς ο Αλ. Βούλγαρης – «Έχω μάθει να μην κρύβομαι» δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο

21:11 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου, υπουργός και βουλευτής, κ. Αλέκος Βούλγαρης αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση των μελετών που υπολείπονται για τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς.

Η σχετική πρόταση για την συγκρότηση της Επιτροπής κατατέθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, στην οποία έδωσε μάλιστα το παρών και ο ίδιος ο κ. Βούλγαρης.

Στον πρώην δήμαρχο δόθηκε μάλιστα ο λόγος και εξήγησε

τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε την πρόταση που του έγινε.

«Έχω μάθει να μην κρύβομαι στη ζωή μου. Για αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ. Γιατί θέλω να δηλώσω πως πάνω από όλα με ενδιαφέρει η πόλη μου και τίποτε άλλο» τόνισε ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος χαρακτήρισε πρόκληση την κατασκευή του Μουσείου και την εξεύρεση πόρων για να γίνει αυτό, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία κατασκευής της Αργούς, καθώς και στις δυσκολίες που συνάντηση η Δημοτική του Αρχή, προκειμένου να γίνουν τα δύο ταξίδια που έκανε.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την πόλη, καθώς θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης και θα αναδείξει τον Βόλο ως τόπο προορισμού.

Ο κ. Βούλγαρης επισήμανε δε, ότι διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων και υπενθύμισε πως το 1992 εκπροσώπησε την Ελλάδας σε Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων.

Και γραπτή δήλωση

Η αποδοχή της πρότασης της δημοτικής Αρχής έγινε από τον κ. Βούλγαρη και με γραπτή δήλωσή του, η οποία αγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναφέρει: «Πάνω από όλα ως επαγγελματίας αρχιτέκτονας μηχανικός με την αρχιτεκτονική, οικοδόμησαν τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ως συνδικαλιστικής και πολιτικός βασίστηκε πάντα στην επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου, τους συνανθρώπους μου και τους κοινωνικούς αγώνες μέσα στον χώρο της Ένωσης Κέντρου Παλιά, του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια και του ΚΙΝΑΛ σήμερα.
Η προσφορά στον τόπο μου είναι συγκεκριμένη και έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό που επιθυμώ σήμερα είναι να κλείσω τον κύκλο της ζωής μου με την αρχιτεκτονική όπως ξεκίνησα με το σημαντικό αυτό, για την ανάπτυξη της πόλης μας έργο.

Αυτός και μόνο είναι αποκλειστικά ο λόγος που αποδέχομαι την τιμητική για εμένα πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το Μουσείο της Αργούς. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και σχόλια για το γεγονός αυτό δεν με αγγίζουν γιατί η θέση μου είναι ξεκάθαρη και μοναδική.Τα αξιώματα που υπηρέτησα στην πολιτική, τιμώντας τον πολιτικό χώρο που με ανέδειξε, ανήκουν στο παρελθόν και ο τίτλος και το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού, όμως ήταν και παραμένει για πάντα στη ζωή μου».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει με τον κ. Βούλγαρη, ενώ ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της Επιτροπής, σε σχέση με αυτή που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Συγκεκριμένα, στην Επιτροπή θα συμμετέχει ο κ. Νικόλαος Ντόκος, πρόεδρος του Συλλόγου Αργοναυτών, στη θέση του κ. Τέλη Δουλόπουλου για τον οποίο δήλωσε πως έχει κομματικές εξαρτήσεις και τον ενδιαφέρει το κόμμα του περισσότερο από την πόλη του.

Η πρόταση για την σύσταση της Επιτροπής εγκρίθηκε με τις ψήφους τις πλειοψηφίας, ενώ ο κ. Νάνος της ΛΑΣ ψήφισε παρών και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, κ. Γαργάλας, ψήφισε αρνητικά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα