Απ. Παπαδούλης: Για το περιβάλλον και το RDF «θα σπάσω αβγά»

21:11 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα το θέμα που αφορά στην καύση του RDF, θα πρέπει να εφαρμόσεις συγκεκριμένες πολιτικές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν θέλει «να σπάσει αβγά». Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Θα «σπάσω αβγά» και μάλιστα έχω δηλώσει πολλές φορές και πως ακριβώς θα το κάνω».

Αυτό σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δ. Παπαδούλης, ο οποίος μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ.

«Την

επόμενη των εκλογών, είπε στους εκπρόσωπους των εργαζομένων, θα μιλήσω με την εταιρία, όχι απλώς με το εργοστάσιο. Αυτή εφαρμόζει εταιρική κοινωνική ευθύνη και πιστεύω ότι έχει υποχρέωση να ακούσει την πόλη και να συμφωνήσει μαζί της.

Η ΑΓΕΤ υπήρξε η βιομηχανική μας ναυαρχίδα και έχει τον απόλυτο σεβασμό μας.

Εγκαταστάθηκε μακριά από τον Βόλο. Σήμερα, όμως, είναι μέσα στον αστικό ιστό. Και αυτό είναι το κρίσιμο δεδομένο, που διαφοροποιεί τα πράγματα.

Καμία επίσημη πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί από την Δημοτική Αρχή, για δημόσιο διάλογο, με την εταιρία, εκτός από επικοινωνιακές αθλιότητες.

Τον διάλογο αυτόν θα τον ξεκινήσουμε εμείς, θέτοντας νομοθετικά, επιστημονικά και ποιοτικά στοιχεία, με όρους, δεσμεύσεις και προϋποθέσεις.

Σοβαρότητα, σε έναν τέτοιο διάλογο, σημαίνει απαρέγκλιτες συμφωνίες, παρακολούθηση εκ μέρους του Δήμου των εκπομπών αερίων, και συνευθύνη για το αποτέλεσμα».

«Σήμερα, τόνισε, προμοτάρει την ΑΓΕΤ ο δήμαρχος και μόνο αυτό την κάνει καμένο χαρτί. Είναι δυνατόν να λέει ο δήμαρχος του Βόλου: ας καίει ότι θέλει η ΑΓΕΤ;»

«Μεταξύ των άλλων, συμπλήρωσε, η ΑΓΕΤ είναι θύμα και του ΤΕΕ, ενός επιστημονικού φορέα, ο οποίος θα όφειλε να διοργανώσει ένα σοβαρό επιστημονικό συνέδριο με όλες τις απόψεις των επιστημόνων για το θέμα.

Θα μπορούσε να γίνει καταλύτης για την πληροφόρηση των πολιτών, έτσι ώστε ή να φοβούνται περισσότερο ή να μη φοβούνται καθόλου.

Δυστυχώς, ενώ το ΤΕΕ έχει μια μεγάλη ιστορία, με αγώνες για περιβαλλοντικά θέματα, την περίοδο αυτή έδειξε αδράνεια».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είπαν πως το RDF μπήκε στη ζωή τους από το 2003, όταν άρχισαν να γίνονται οι πρώτες μελέτες για την καύση του, καθώς και ότι η καύση του ξεκίνησε από το Μηλάκι της Εύβοιας. Υποστήριξαν, τέλος, πως παίρνονται όλα τα μέτρα για την ασφαλή καύση του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα