Προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα για τη Novartis θα προτείνει ο πρωθυπουργός

13:57 9/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η βούληση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών είναι να προτείνει στην ΚΟ που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, τη συγκρότηση Προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία», ανακοίνωσε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή εφόσον συγκροτηθεί, θα αποφασίσει

κατά το νόμο για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα που θα τεθούν ενώπιον της.

7ετές ομόλογο:

«Η απόδοση του 7ετούς ομολόγου που εκδόθηκε χτες, ανήλθε στο 3,5%, ενώ οι προσφορές ήταν υπερδιπλάσιες από το στόχο που είχε εξαρχής τεθεί από την ελληνική πλευρά. Καθίσταται σαφής η επιστροφή στην κανονικότητα. Όχι μόνο η χώρα μπορεί να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές αλλά είναι πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς αγορές.

«Το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ομόλογο ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, κάτι που πιστοποιεί και το γεγονός ότι οι προσφορές ήταν υπερδιπλάσιες από τον στόχο που είχε εξαρχής τεθεί από την ελληνική πλευρά» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, κατέστησε ακόμα σαφέστερο ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι προδιαγεγραμμένη.
Επίσης, κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι από κανέναν η πρόθεση για νέο πρόγραμμα και ότι «η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν συνιστά ειδικό καθεστώς, αλλά αντίθετα θα είναι μία διαδικασία στη βάση όσων έχουν ακολουθηθεί σε μία σειρά από χώρες καθώς και των γενικών κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα