Τρίκαλα :Δήμος Πύλης και φορείς καταγγέλλουν το κλείσιμο τράπεζας

12:58 9/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερα καυστική και επικριτική είναι η δημόσια επιστολή του Δήμου Πύλης για το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, καταγγέλλοντας τη Διοίκησή της για “απρεπή και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και έλλειψη διαλόγου…”.

Την ίδια άποψη εκφράζουν ανοιχτά στελέχη τόσο της δημοτική αρχής Πύλης όσο και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης Χρήστου Νάκου και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης Κώστα Βοϊτσίδη, μιλώντας

για το θέμα στην ΕΡΤ Λάρισας. Ο κ. Νάκος έκανε λόγο για “απόφαση της τράπεζας που μας αιφνιδίασε, λειτουργώντας μόνο προς ίδιον όφελος, παρά το γεγονός ότι στηρίχθηκε από δημότες και φορείς με πολλαπλούς τρόπους “. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. κ. Βοϊτσίδη, ο οποίος μίλησε για “άκομψη κίνηση της Διοίκησης της Τράπεζας, χωρίς έγκαιρη ενημέρωση και χωρίς να σεβαστεί την τοπική κοινωνία…”. Ομόθυμα οι τοπικοί φορείς της Πύλης, μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε, στηλιτεύουν τόσο τη Δiοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς όσο και την “αδυναμία της κεντρικής πολιτικής ηγεσίας για τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών”, μέσω της σχετικής επιστολής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “…τελικά η Αθήνα είναι μακριά”. Στην ίδια επιστολή καλείται το σύνολο των δημοτών, αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων και επιχειρηματιών, “να άρουν την εμπιστοσύνη τους και να γυρίσουν την πλάτη τους στην Τράπεζα Πειραιώς” αλλά και την τοπική πολιτική ηγεσία “να παραδειγματιστεί από την δική μας φωνή και να κάνει τα πρέποντα…”. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης και τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, κατά του κλεισίματος του υποκαταστήματος τάχθηκαν και επαγγελματικοί ή επιχειρηματικοί φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης και Γόμφων, το Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Σύλλογος των Επαγγελματιών Ορεινού Άξονα Τρικάλων-Άρτας, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης, ενώ το αίτημα υποστηρίχθηκε από βουλευτές και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα