ΠτΔ: Να εγκαταλείψουμε πολιτικές σκληρής λιτότητας – Να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος (video)

12:14 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες απηύθυνε ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη που οδηγεί σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και τροφοδοτεί τα μορφώματα του λαϊκισμού, ενώ όσον αφορά στα εθνικά θέματα της Ελλάδας που αποτελούν ταυτοχρόνως ευρωπαϊκά θέματα,

σημείωσε πως η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. Στην αντιφώνησή του, ο κ. Σταϊνμάγερ αναφέρθηκε στη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών και στη συνεργασία, με βασικό άξονα την εμπιστοσύνη.

Αυτήν την ωρα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, συναντάται με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 15:00 θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην προσφώνησή του προς το Γερμανό ομόλογό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι χώρες τους συμμερίζονται το κοινό όραμα για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα