Περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

11:09 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με καθαρισμό της παραλίας στο Ζέφυρο, από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, ξεκινά η περιβαλλοντική καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, «Keep Aegean Blue».
Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας, έχει στόχο την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας. Η περιβαλλοντική

δράση «Keep Aegean Blue» περιλαμβάνει:
– Εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 90 λεπτών, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τις λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα και πληροφορίες για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών σε 14 σχολικές μονάδες της Ρόδου, Κω, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
– Δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού θαλασσών σε 9 παραλίες των νησιών οι οποίες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια.
Στον καθαρισμό των ακτών που θα γίνει παρουσία ειδικών εκπαιδευτών, θα λάβουν μέρος μαθητές, συνοδοί καθηγητές, γονείς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ο καθαρισμός του βυθού θα γίνει μόνο από εκπαιδευτές αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιβαλλοντική, Περιφέρειας Ν, Αιγαίου,perivallontiki, perifereias n, aigaiou