Γ. Παπαδόπουλος: Σχεδόν κορυφαίο το επίπεδο πολιτικής προστασίας της Ρόδου

11:24 11/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη συνεχούς προετοιμασίας και ενημέρωσης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός τσουνάμι, εξέφρασε ο σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και πρόεδρος του συστήματος προειδοποίησης τσουνάμι, στον ευρωπαϊκό και μεσογειακό χώρο, της UNESCO, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, εμφανίστηκε βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί

τσουνάμι στο Αιγαίο.
«Όπως είναι μαθηματικώς βέβαιο, ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός, έτσι είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έχουμε και τσουνάμι. Αλλά επειδή τα τσουνάμι δεν συμβαίνουν τόσο συχνά όσο οι σεισμοί, συνήθως μας βρίσκουν απροετοίμαστους» είπε, προσθέτοντας ότι αν το τσουνάμι που ακολούθησε τον μεγάλο σεισμό της Κω, το καλοκαίρι του 2017, γινόταν μεσημέρι, θα θρηνούσαμε θύματα.
Σημειώνεται ότι ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος βρίσκεται στη Ρόδο με αφορμή το 8ο Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων και Θυμάτων Καταστροφής.
Μάλιστα αύριο, στην παραλία της Λίνδου, θα γίνει άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση τσουνάμι, με τη συμμετοχή περίπου 30 εθελοντών και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
«Είναι από τις ελάχιστες φορές, τόνισε, που έχουν γίνει τέτοιες ασκήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αξιολογεί το επίπεδο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου ως «σχεδόν κορυφαίο» σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
Αποκάλυψε δε ότι τον προσεχή Μάρτιο θα γίνει στο νησί εξειδικευμένο σεμινάριο διεθνούς επιπέδου για τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδόπουλος, Σχεδόν, Ρόδου,papadopoulos, schedon, rodou