Πιτσιόρλας:H επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει ότι κι αν αποφασίσει το ΚΑΣ

10:22 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κι ακόμη κι αν αποφανθεί ότι κάποιες εκτάσεις είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, η επένδυση στο Ελληνικό θα υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ίδιος επανέλαβε ότι το 2018 θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό όπως προβλέπεται υπό τον όρο ότι το προεδρικό διάταγμα θα εγκριθεί και θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Αναφερόμενος

στο ποσό των 70 εκ. ευρώ που φέρεται να απαιτεί η κοινοπραξία της Fraport για ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια όταν τα παρέλαβε, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την σύμβαση και θα αποζημιώσει την εταιρεία αν η τελευταία μπορέσει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο ανεξάρτητος πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την κοινοπραξία για να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονταν τα 14 αεροδρόμια όταν τα παρέλαβε κατέγραψε πολλά προβλήματα όπως χιλιάδες σπασμένες λάμπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα