Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:02 29/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην παραχώρηση έκτασης 24 στρεμμάτων στον Πρίνο Θάσου για την κατασκευή Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού, προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι που αποτελούσε προϋπόθεση για να προχωρήσει ο φάκελος του έργου. Η παραχώρηση υπογράφηκε χθες στην Καβάλα, από τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, όπως και αυτή άλλων τεσσάρων στρεμμάτων προς το δήμο Καβάλας στο αγρόκτημα Ζυγού για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Κατά τη χθεσινή του παρουσία στην Καβάλα,

ο κ.Αποστόλου επισκέφθηκε την Ιχθυόσκαλα και ενημερώθηκε για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου που ξεκίνησε το 2011! Ο υπουργός κάλεσε την Περιφέρεια να πιέσει τον εργολάβο να το ολοκληρώσει έως το τέλος του χρόνου, διαφορετικά να τον κηρύξει έκπτωτο, ώστε να ανατεθεί σε άλλον.

** Πυλώνα ανάτασης της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας θα αποτελέσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την έναρξη της 2ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος χθες στην Καβάλα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αιχμή του δόρατος θα είναι η μικρή παράκτια αλιεία γιατί η συμβολή της δεν περιορίζεται μόνο στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αλλά υπηρετεί τη διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών.

** Την 3η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών, SEREXPO, θα παραβρεθεί σήμερα (Παρασκευή) ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ και Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

** Στις 6 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο στην Νέα Καρβάλη θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας με επίκεντρο τον τουρισμό. Θα πάρουν μέρος 150 επιχειρήσεις. Στην φετινή έκθεση θα υπάρξουν ειδικές εκδηλώσεις, ειδικές ημερίδες, παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και μία ημερίδα για επιχειρηματίες.

** Για την επικείμενη σύμπτυξη των τμημάτων σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια διαμαρτυρήθηκαν χθες στα γραφεία τα Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας καθηγητές του νομού.

** Εκατό επιπλέον παιδιά θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς Καβάλας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως προέκυψε από την δεύτερη κατανομή. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Ευαγγελία Δρακονάκη, αυτό είναι μία οικονομική ανάσα για τους γονείς αλλά και το Νομικό Πρόσωπο.

** Το φρενάρισμά των διαδικασιών βεβαίωσης των οφειλών των ιδιοκτητών οικοπέδων στο Περιγιάλι σχετικά με την εισφορά σε χρήμα αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας.
Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών οικοπέδων στο Περιγιάλι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα που τους αναλογεί για τα έργα υποδομής που προβλέπονται.

** Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας ανοίγει τις πόρτες του εγκαινιάζοντας την «Ημέρα Μουσικής για όλους». Σήμερα Παρασκευή το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου παιδιά, έφηβοι και ενήλικες μπορούν να κάνουν δοκιμαστικά μαθήματα σε όλα τα όργανα, να συζητήσουν με τους καθηγητές, να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες.

** Στην Δράμα, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, εμφανίζεται το Σάββατο η Χορωδία του ΣΦΓΤ Καβάλας «ΣυνΩΔΗπόροι» με τον Βασίλη Λέκκα. Πρόκειται για τη συναυλία που παρουσιάστηκε σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη και θα επαναληφθεί και την Ξάνθη στις 20 Οκτωβρίου.

** Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης με θέμα «Η αξία της αυτογνωσίας, της ελπίδας και του έρωτα για τη διαχείριση της καθημερινότητας και της κατάθλιψης» διοργανώνει το Μορφωτικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, το Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ, στη Στέγη του Συνδέσμου.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Δημόπουλος, ψυχίατρος-γνωσιακός, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας και ο Γιάννης Λαφαζάνος, χειρουργός-ορθοπεδικός –συγγραφέας.

** Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ενίσχυση της Πολιτιστικής Δημιουργίας του Τόπου μας», τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 7.30μμ στο ξενοδοχείο Galaxy Airotel. Συνομιλιτής θα είναι ο ηθοποιός και μέλος της γραμματείας του τμήματος πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρήγας Αξελός.

** Η βράβευση των εθελοντών και των συλλόγων που συμμετείχαν στο 4ο Kavala Night City Run θα γίνει το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων την Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

** Για 19η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η του Οκτώβρη στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ και τοπικά 8. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο. Από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η εξασθένησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα