Π.Γ.Ν.Π : Ιατρικό μηχάνημα- όπλο στην καταπολέμηση του καρκίνου

12:24 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα αξίας 1.5 εκατομμυρίου ευρώ δόθηκε ως δωρεά από γνωστή Πατρινή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Το ειδικό μηχάνημα απεικονιστικής εξέτασης θα εξυπηρετήσει πλήθος ογκολογικών ασθενών που αναγκάζονταν να ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να διαπιστώσουν την πορεία της υγείας τους μετά από χημειοθεραπείες και άλλες μεθόδους καταπολέμησης κακοηθειών.

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού

Νοσοκομείου Πατρών Θόδωρος Πισιμίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας και την εκπομπή «….Στον αέρα ..μέρα παρά μέρα…» εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη δεδομένου ότι γνωρίζει την αγωνία γιατρών και ασθενών να διακριβώσουν την εξέλιξη των θεραπευτικών αγωγών, ακόμη και τις πιθανές μεταστάσεις του καρκίνου. Κάτι που πριν ανάγκαζε σε έξοδα – σε εξωτερικά ιατρεία – και ταξίδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους ασθενείς, που εκτός των άλλων έμπαιναν και σε λίστα αναμονής.

Το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών πρόκειται να αποκτήσει -μέσω δωρεάς γνωστής πατρινής- το PET/CT ένα ειδικό μηχάνημα απεικονιστικής εξέτασης που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων.

Έως σήμερα οι ασθενείς της περιφέρειας έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη εξέταση καθώς το εν λόγω μηχάνημα διαθέτουν ελάχιστα νοσοκομεία και ιδιωτικά κέντρα της πρωτεύουσας ενώ πρόσφατα απέκτησε ένα ιατρικό μηχάνημα απεικόνισης και η Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου, είναι πυρηνικός ιατρός και γνωρίζει πολύ καλά πόσο πολύτιμο είναι το μηχάνημα απεικονιστικής εξέτασης για του ασθενείς.

Η κα Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου, που έζησε τα νεανικά της χρόνια στην Πάτρα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος για την αγορά του σύγχρονου συστήματος PET/CT μαζί με τις απαιτούμενες ανακατασκευές και θωρακίσεις του ήδη υπάρχοντος χώρου. Το ιατρικό μηχάνημα κοστίζει 1,3 εκ. ευρώ και συνολικά μαζί με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τις εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι θα καταλήξει στο ποσό των περίπου 1.5εκ ευρώ

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα