Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:24 12/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπκών εδήσεων

** Σε ποινές κάθειρξης από 6 έως και 33 χρόνια καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή οι 28 από τους 58 κατηγορούμενους για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, που είχε εξιχνιάσει πριν από ενάμισι χρόνο η Ασφάλεια Καβάλας. Για τους περισσότερους η καταδίκη δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

** Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται ο δήμος

Καβάλας για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της παράκαμψης της πόλης. Χθες κατά τη συνάντηση της Δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αποφασίστηκε η κινητοποίηση να γίνει στην περιοχή του Αγίου Σίλα.
Στο μεταξύ, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ δεν πραγματοποιήθηκε χθες η δημοπράτηση των διοδίων στην Παράκαμψη.

** Τις δομές φιλοξενίας σε Καβάλα και Δράμα επισκέφθηκε χθες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ Rebecca A. Fong. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα συνομιλώντας με τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και τα στελέχη των οργανισμών που εμπλέκονται με τη φιλοξενία τους.

** Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ η υπογραφή των συμβάσεων με τους νέους αναδόχους για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Για τα επόμενα τρία χρόνια, θα διατεθεί ποσό 7,2 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Ήδη από χθες ξεκίνησαν επιπλέον εναέριοι και επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, πέραν των ήδη προγραμματισμένων σε όλη την Περιφέρεια.

** Διάλεξη με θέμα «Σχηματίζοντας το τοπίο, την πόλη, τον άνθρωπο», διοργανώνει σήμερα Τετάρτη (12 Ιουλίου) στην Καβάλα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα του ΤΕΕ. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου που θα είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Απευθύνεται τόσο στον τεχνικό κόσμο όσο και σε μαθητές, γονείς και καθηγητές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις σπουδές στην Κύπρο.

** Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 68χρονου ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα από 31-5 έως 7-11-2016, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του, σε χωριό της Καβάλας.

** Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου Κρηνίδων σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, παρουσιάζουν σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00, στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων, τη μουσική παράσταση «Από τον Όμηρο στον Θεοδωράκη».
Ο εμπνευστής της μουσικής παράστασης είναι ο Μανώλης Παργεντάκης. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Έφη Πριμικυρλίδου. Συμμετέχουν η Χορωδία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου Κρηνίδων και η Χορωδία του Συλλόγου Αρκαδικού Δράμας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος»

** Στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζεται το έργο «Πέτρες στις τσέπες του», με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, στο Φρούριο Καβάλας, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στις 9.30 το βράδυ.

** Η παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» παρουσιάζεται αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο (14-15 Ιουλίου), στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα σύνθετο θέαμα εμπνευσμένο και σκηνοθετημένο από τον Θέμη Μουμουλίδη, με ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη κ.α.. Συνοδεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 και 14 ευρώ.

** Έκθεση με θέμα “Με φόντο την Καβάλα” διοργανώνουν ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας με το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στον ισόγειο χώρο του Μουσείου Μοχάμετ Άλι, στην παλιά πόλη, περιοχή Παναγίας, Καβάλα, στις 8.30 το βράδυ. Η έκθεση θα λειτουργεί έως 23 Ιουλίου, καθημερινά πρωί και απόγευμα..

** Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα