Πεζοπορία σε Όλυμπο και Κίσσαβο για φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας

17:30 30/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μονοήμερη Εκπαιδευτική Άσκηση – πεζοπορία στον Όλυμπο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Erasmus και του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η αφετηρία βρισκόταν στο 14ο χιλιόμετρο Λιτόχωρο-Πριόνια στην τοποθεσία Γκορτσιά, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στο καταφύγιο Πετρόστρουγκα.

Τα παιδιά που συμμετείχαν έζησαν τη μοναδική αυτή εμπειρία καθώς θαύμασαν το μαγευτικό τοπίο με πλούσια βλάστηση και το δάσος με τις οξιές. Στο τέλος της διαδρομής μετά την πεζοπορία

οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τον Πλαταμώνα και γευμάτισαν σε τοπική ταβέρνα. Σκοπός επίσκεψης ,στα πλαίσια του προγράμματος ασκήσεις για όλους-κινητική αναψυχή το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργανώνει για όλους τους φοιτητές/ριες του ΤΕΙ Θεσσαλίας, φοιτητές/ριες του ΕRASMUS και τα μέλη μονοήμερες εκπαιδευτικές αθλητικές δραστηριότητες στη φύση (Rafting, πεζοπορίες, αναρρίχηση), οι δραστηριότητες κινητικής αναψυχής έχουν ψυχαγωγικό αθλητικό , περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Επίσης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ/Θεσσαλίας στα πλαίσια των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων διοργάνωσε για όλους τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του erasmus , πεζοπορία στον Κίσσαβο (φαράγγι Καλυψούς). Το φαράγγι της Καλυψούς είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της χώρας αλλά αποτελεί και έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς ειδικά στους οπαδούς του canyoning. Βρίσκεται καλά κρυμμένο στην Ανατολική πλευρά του Κισσάβου και η προσέγγισή του μπορεί να γίνει από τα χωριά Κόκκινο Νερό ή Καρύτσα. Φθάνοντας με το λεωφορείο στην Καρίτσα, οι φοιτητές ξεκίνησαν την πεζοπορία από υψόμετρο περίπου 300 μέτρων.

Ακολούθησαν το χωματόδρομο και μετά από πενήντα λεπτά πορείας μπήκαν στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που οδηγεί σε κάποιες από τις εννέα λίμνες με τους αντίστοιχους καταρράκτες. Η τελευταία απόδραση – εξόρμηση των φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας & φοιτητών Erasmus πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Οι φοιτητές που συμμετείχαν είχαν πραγματικά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα