«Πετραδάκι, πετραδάκι…» – Εργαστήρια χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

15:06 13/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια χειροτεχνίας με την τεχνοτροπία του βοτσαλωτού, για έφηβους κι ενήλικες, την Κυριακή 23 Αυγούστου, (ώρες 10:30 και 18:30), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του βοτσαλωτού και τη σημασιολογία των σχεδίων των «λιλαδωτών» -όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι- δαπέδων της Χίου. Θα ακολουθήσει προβολή φωτογραφιών με βοτσαλωτές αυλές του νησιού, που θα αποτελέσει έμπνευση για τη συνέχεια. Τέλος, με την καθοδήγηση της ομάδας του HutDIY, οι

συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν το δικό τους μοτίβο σε ξύλινο καφασωτό πλαίσιο, δημιουργώντας με ασπρόμαυρα βότσαλα ένα μοναδικό έργο τέχνης για το σπίτι τους.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν, είναι, όμως, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και λόγω των ειδικών συνθηκών για τον κορονοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

The post «Πετραδάκι, πετραδάκι…» – Εργαστήρια χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαστίχας Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα