ΗΠΑ: Προς χαλάρωση της νομοθεσίας για τα ντους μετά από παράπονα του Τραμπ για τα μαλλιά του

14:30 13/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρότεινε να αλλάξει ο ορισμός της κεφαλής ντους, προκειμένου να επιτρέπεται αυξημένη ροή νερού, μετά από παράπονα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την φροντίδα των μαλλιών του.

Σύμφωνα με νόμο του 1992, τα ντους στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παράγουν περισσότερα από 2,5 γαλόνια (9,5 λίτρα) νερού ανά λεπτό.

AP Photo/Jenny Kane

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει αυτό το όριο να ισχύει σε κάθε ακροφύσιο

του ντους, αντί για το συνολικό εξάρτημα.

Ομάδες καταναλωτών και προστασίας του περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι η προτεινόμενη από το Υπουργείο Ενέργειας χαλάρωση ενός 28χρονου ενεργειακού νόμου είναι ανόητη, περιττή και σπάταλη, ειδικά καθώς η Δύση ψήνεται μέσα από μια ιστορικής διάρκειας ξηρασία δύο δεκαετιών.

Οι αλλαγές προτάθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη μετά από καταγγελίες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα.

«Λοιπόν, κεφαλές ντους: κάνεις ένα ντους, δεν βγαίνει νερό. Θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου, δεν βγαίνει νερό. Λοιπόν, τι κάνεις; Απλώς στέκεσαι εκεί περισσότερο ή κάνεις για πιο πολλή ώρα μπάνιο; Επειδή τα μαλλιά μου – δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου πρέπει να είναι τέλεια. Τέλεια!», είχε πει ο αμερικανός πρόεδρος.

AP Photo/Evan Vucci

Ο Άντριου Ντελάσκι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξοικονόμησης ενέργειας Appliance Standards Awareness Project, χαρακτήρισε την πρόταση «ανόητη».

Με τέσσερα ή πέντε ή περισσότερα ακροφύσια, «θα μπορούσατε να έχετε 10, 15 γαλόνια ανά λεπτό να εκτοξεύονται από την κεφαλή του ντους, κυριολεκτικά πιθανώς να σας ξεπλένει έξω από το μπάνιο», σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Εάν ο πρόεδρος χρειάζεται βοήθεια για να βρει ένα καλό ντους, μπορούμε να του υποδείξουμε κάποιους καταπληκτικούς ιστότοπους καταναλωτών, που βοηθούν στην επιλογή μιας καλής κεφαλής ντους που παρέχει ένα πυκνό μούσκεμα και ένα καλό ντους», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, αντιπρόεδρος της οργάνωσης συνηγορίας Consumer Reports, δήλωσε ότι τα ντους στις ΗΠΑ «επιτυγχάνουν ήδη υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών», εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα.

Η πρόταση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δικαστικές διαμάχες εάν προχωρήσει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Πηγή: AP, Reuters, BBC

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα