ΠΑΤΡΑ: Άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων

11:45 27/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξε χθές το απόγευμα στο «Δημ. Τόφαλος» η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Νέων, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Ιουλίου.

Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 500 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μία θέση στο ευρωπαϊκό βάθρο των αγώνων, αλλά και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα Νέων.

Στην Τελετή Έναρξης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Απόστολος Κατσιφάρας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός.

Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης:

«Η Πάτρα που είναι μία ιστορική πόλη με πλούσια πολιτιστική και αθλητική παράδοση, πιστή στην Ελληνική φιλοξενία και τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους αγώνες διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο τους».

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας: «Φιλοξενούμε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση στην περιοχή μας. Μια ακόμα ευρωπαϊκή διοργάνωση 2 μόλις μήνες μετά τους Ευρωπαϊκούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες με σκάφη λεϊζερ (laser). Είναι ένα μήνυμα αυτό. Η περιοχή μας, στην πορεία μέχρι την υλοποίηση των παράκτιων μεσογειακών αγώνων τον Αύγουστο του 2019, εδραιώνεται ως μια περιοχή απόλυτα ικανή – και ιδανική θα πρόσθετα – για την διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών γεγονότων».

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός:

«Στην περιοχή που βρισκόμαστε, δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία που σας παροτρύνουμε να επισκεφθείτε, ξεκίνησε ο Ολυμπισμός, δηλαδή η ένωση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού ως φιλοσοφία ζωής. Σήμερα εσείς, που έχετε αφομοιώσει στην ζωή σας το ήθος και το πνεύμα του αθλητισμού, φωτίζετε με το παράδειγμα σας θεμελιώδεις όσο και συχνά εύθραυστες αρχές όπως η ειρήνη, η ισότητα, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, το ευ αγωνίζεσθε. Ας παραδειγματιστούμε και ας εμπνευστούμε όλοι από την ευγένεια των Ολυμπιακών Ιδεών, που αντιπροσωπεύουν την ισότιμη συμμετοχή όλων ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας, χρώματος».

Στη συνέχεια δόθηκε ο Ολυμπιακός όρκος από την αθλήτρια της Εθνικής Χριστίνα Σέρβου και τον αθλητή Μιχαήλ – Ευφραίμ Καρυφαλάκη.Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Hakan Cakiroglu, ενώ την Τελετή Έναρξης θα τιμήσει με την παρουσία της αντιπροσωπεία της τουρκικής ομοσπονδίας.Την εκδήλωση, πλαισίωσε χορευτικό με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς. Σύνταξη: Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα