Παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων

22:52 11/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την αξιοποίηση της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα για την παραγωγή ανταγωνιστικών, ποιοτικών και ασφαλών αγροτικών προϊόντων, οι παραγωγοί της Κρήτης θα καταφέρουν να «πρωταγωνιστήσουν» στην Ευρωπαϊκή αγορά με τα προϊόντα τους, προς όφελος των ίδιων, του αγροδιατροφικού τομέα, αλλά και της οικονομίας του νησιού ευρύτερα.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της

Περιφέρειας Κρήτης – Εργαλείο Ανάπτυξης – Σήματα «Κρήτη», «κρητική κουζίνα» και «κρητικό μπακάλικο», που πραγματοποιήθηκε στις Αρχάνες.
Ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην ημερίδα, όπως επίσης όλα τα στελέχη για την οργάνωση της, επεσήμανε ότι «με τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, αναδεικνύοντας την Κρήτη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, θα δουλέψουμε μαζί, επεκτείνοντας τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Αγροτικούς Συλλόγους και Ενώσεις, αλλά και με όλους τους μεμονωμένους παραγωγούς προκειμένου να αυξήσουμε την κατανάλωση των Κρητικών προϊόντων στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης αλλά και να ενισχύσουμε την αξιοποίηση του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού, οινικού τουρισμού».
Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες του νομού, τόσο του κλάδου των τροφίμων, όσο και της εστίασης, καθώς επίσης και οι ξενοδοχειακές μονάδες για την προσπάθεια, που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με τα σήματα «Κρήτη» και την προβολή και προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε, ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και αναγκαιότητα της προσπάθειας που κάνει η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, καθώς και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου.
Η παρουσίαση των σημάτων έγινε από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κρήτης και αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρο Στεφανάκη και το στέλεχος της Βίκυ Νταγιαντά.
Παρουσίαση επίσης εστιασμένη στα προγράμματα και την εξωστρέφεια έκανε ο Γιώργος Ανδρεαδάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, καθώς και ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου, Νίκος Μηλιαράκης, με θεματική τον κλάδο της Οινοποιίας και παραδείγματα συλλογικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα