Παγγαίο: Εκδήλωση για την γεωθερμία

08:02 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την εκμίσθωση του δικαιώματος διαχείρισης του Βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Χαμηλής Θερμοκρασίας Ακροποτάμου στον Δήμο Παγγαίου, ο Δήμος προχωράει στις διαδικασίες αξιοποίησής του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, διοργάνωσε ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Γεωθερμία: Προκλήσεις, Ευκαιρίες, Στρατηγική Αειφορικής Αξιοποίησης,
το έργο του Δήμου Παγγαίου στο γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου».
Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια ιδανική ευκαιρία προκειμένου να γίνουν γνωστές

οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας περιοχής μέσα από την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Δυναμικού και πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη με την παρουσία και της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.
Το αμέσως προσεχές διάστημα εκπρόσωποι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Παγγαίου θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να συνυπογράψουν τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της οποίας θα αναλάβουν τη διαχείριση του γεωθερμικού πεδίου στον Ακροπόταμο. Οι οριστικές μελέτες του έργου εκπονούνται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει και τις δύο φάσεις του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα