Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία

11:40 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Α/Γ-Κ23 με το οποίο ουσιαστικά έκλεισε ο κύκλος των Συλλογικών υποχρεώσεων για το 2018.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, μίλησε για την πιο άρτια διοργάνωση των τελευταίων ετών που ανοίγει το δρόμο για νέες μεγάλες διοργανώσεις στη Λάρισα.

«Είμαστε

ικανοποιημένοι που καταφέραμε και διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Α/Γ – Κ23. Θεωρώ, ότι ήταν η καλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών και συγχρόνως ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες διοργανώσεις. Το Αλκαζάρ, με τη δημιουργία προπονητικού κέντρου στο βοηθητικό, μπορεί να γίνει πόλος έλξης για όλους τους αθλητές του κλασσικού αθλητισμού. Υπάρχει βούληση από την πλευρά της πολιτείας και από την πλευρά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού να κατασκευαστεί το προπονητήριο μέσω του ΕΣΠΑ, το κόστος του ανέρχεται περίπου στα 4,5 εκ. ευρώ, που σημαίνει ότι θα είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Από την πλευρά μου και του ΣΕΓΑΣ, θέλω να ευχαριστήσω, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη καθώς και τους χορηγούς μας και ειδικότερα τον κ.. Γιάννη Καντώνια, τον Συνεταιρισμό «ΘΕΣ ΓΑΛΑ» και την επιχείρηση «Γκουνέλα» που μας έδωσε εξοπλισμό για την τέλεση των αγώνων».

Σε ότι αφορά τους αγώνες ο κ. Καφφές τόνισε ότι « σημειώθηκαν αξιόλογες επιδόσεις, καταρρίφθηκαν πολλά προσωπικά ρεκόρ καθώς και πανελλήνιο ρεκόρ από τον έφηβο Οδυσσέα Μουζενίδη με 19.46μ στη σφαιροβολία μετά από έντονο συναγωνισμό».

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που θα γίνει στο Βερολίνο 7-12 Αυγούστου με την εθνική μας ομάδα να είναι σε θέση να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές.

Το φετινό πρωτάθλημα των Νέων έγινε όμως και σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του επίτιμου προέδρου του ΣΕΓΑΣ Γιώργου Κατσιμπάρδη αλλά και των φονικών πυρκαγιών της Αττικής που άφησαν πίσω τους δεκάδες θύματα, για τους οποίους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη διάρκεια των αγώνων της πρώτης ημέρας.

Πρωταθλητής σύλλογος τόσο στους στους νέους όσο και στις νέες αναδείχτηκε ο ΓΣ Κηφισιάς ο οποίος συγκέντρωσε 88 και 127 βαθμούς αντίστοιχα.

Στους νέους δεύτερος σύλλογος ο ΓΑΣ ΧΟλαργού 77 και τρίτος ο Πανελλήνιος 59 βαθμούς.

Στις νέες δεύτερος ο Πανιώνιος με 107 και τρίτος ο ΣΑΠΚ Νεάπολης 81 βαθμούς.

Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα Νέων Α/Γ στη Λάρισα ήταν αφιερωμένο στην μνήμη στον Κώστα Παπαναστασίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα