Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:28 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο παρουσία του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου η συνάντηση που δρομολογεί την συνένωση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Σερρών – Καβάλας με το διεθνές Πανεπιστήμιο. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία 20μελούς οργάνου διοίκησης με ισότιμη συμμετοχή

των τριών ΤΕΙ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Το νέο πανεπιστήμιο όπως και σε αυτά που συνενώθηκαν ή θα συνενωθούν θα υπάρχει ως επιλογή στα μηχανογραφικά των αποφοίτων των Λυκείων σε έναν χρόνο από σήμερα. Το Φθινόπωρο το νομοσχέδιο για την προαναφερθείσα συνένωση θα εισαχθεί προς έγκριση στη Βουλή.

** Την επιτάχυνση και το ξεπέρασμα της γραφειοκρατίας – στα μέτρα του δυνατού – προκειμένου να γίνει η αγορά των σωληνώσεων για την άρδευση των δέντρων που καλύπτονται από το φράγμα των Μαριών, ζητά με επιστολή του ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Θάσου. Ο χρόνος πιέζει, αναφέρει η επιστολή και η παραγωγή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πότισμα που γίνεται τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο για να κρατηθεί ο καρπός και να μην στρίψει από την ξηρασία.

** Θετική έκβαση έχουν οι διαπραγματεύσεις του δήμου Παγγαίου με το υπουργείο εθνικής άμυνας κι έτσι είναι θέμα ημερών να οριστικοποιηθεί και να γίνει επισήμως γνωστή η συμφωνία σχετικά με την παραχώρηση στο δήμο Παγγαίου του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης. Ο δήμος Παγγαίου ακόμη δεν έχει αποφανθεί σχετικά με τη χρήση του ακινήτου διαφαίνεται όμως ότι σκοπεύει να το διαθέσει για πολιτιστικούς σκοπούς.

** Ημερίδα με θέμα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Δράμας σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Τα δύο προγράμματα αφορούν κάθε μορφή επιχείρησης (πολύ μικρή και μικρομεσαία) καθώς επίσης και τους περισσότερους κλάδους ( όπως μεταποίηση, εμπόριο και υπηρεσίες). Για το ίδιο θέμα ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 και στο Επιμελητήριο Καβάλας στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του (στην οδό Ομονοίας 50). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 5.000€ έως 50.000€ για το Ψηφιακό Βήμα και από 55.000€ έως 400.000€ για το Ψηφιακό Άλμα, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50% και στις δύο δράσεις.

** Δύο ακόμη περιστατικά πνιγμού συνέβησαν σε παραλίες του Νομού Καβάλας. Συγκεκριμένα το πρώτο στους Αμμολόφους του δήμου Παγγαίου το μεσημέρι της Κυριακής όπου χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα μια 69χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία έκανε τις διακοπές της στην περιοχή. Στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, όπου μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Το δεύτερο σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Άννας Θάσου το απόγευμα της ίδιας μέρας όπου έχασε τη ζωή του ένας 52χρονος αλλοδαπός. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

** Ένας 46χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα ενώ πυροβολούσε στον αέρα έξω από το σπίτι του. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 1 πιστόλι κρότου -αερίου, 35 φυσίγγια κρότου και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.

** Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν τον περασμένο τριήμερο στην Καβάλα από την αστυνομία, σε δώδεκα διαφορετικές περιπτώσεις για κατοχή ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

** Για 1 ώρα κι ένα τέταρτο έμεινε χωρίς ρεύμα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28 Ιουλίου 2018) το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Καβάλας, αλλά και πολλές περιοχές εκτός αυτού, κυρίως προς τα ανατολικά της πόλης. Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση αντιμετώπισε και ο δήμος Νέστου και συγκεκριμένα η Χρυσούπολη. Από τη διακοπή ρεύματος προκλήθηκαν μικροπροβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στον κόμβο Φαλήρου, καθώς δε λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες.

** Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα μείνουν ανοικτά σήμερα Δευτέρα 30 και αύριο Τρίτη 31 Ιουλίου από τις 07:30 μέχρι και τις 8:30 το βράδυ (2018).

** Έκθεση comics δυο αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, του Ιταλού Giuseppe Palumbo και του Έλληνα Γιώργου Μπότσου θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 στις 8.00 το βράδυ από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Καβάλα Φεδερίκο Λαζαρίδη. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 10 Αυγούστου 2018.
** Τη δραματική ταινία «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου παρουσιάζει από σήμερα (Δευτέρα 30 Ιουνίου) έως και την Τετάρτη (1 Αυγούστου) η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας (του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας) στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο. Η προβολή ξεκινά στις 9.30 το βράδυ.

** Τη 2ηγιορτή αθλητισμού διοργανώνει την Τετάρτη 1 Αυγούστου στην παραλία Οφρυνίου ο δήμος Παγγαίου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδας ερασιτεχνών από την ομάδα «Μέγας Αλέξανδρος» Ορφανίου. Στις εκδηλώσεις θα παραστεί και η επιτροπή αξιολόγησης του οργανισμού που θα εξετάσει την υποψηφιότητα του δήμου Παγγαίου ως ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού για το 2019.

** Το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων φιλοξενεί την ερχόμενη Τετάρτη 1 Αυγούστου (2018) στις 9.00 το βράδυ στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου τον τραγουδοποιό Κωστή Μαραβέγια για μια ξεχωριστή συναυλία.

** Η 3η Γιορτή Μελιού είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Ζυγό Καβάλας από τις 7:30 το απόγευμα έως αργά το βράδυ. Η εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τη μέλισσα ως μέρος της αλυσίδας της ζωής, οργανώνεται από το Φυσιολατρικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ζυγού.

** Συνεχίζεται η 20η Έκθεση Βιβλίου Καβάλας στην παραλία της πόλης στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 5 Αυγούστου. Την οργάνωσή της έκθεσης έχει αναλάβει ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών νομού Καβάλας σε συνεργασία με το δήμο Καβάλας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και τον Οργανισμό Λυμένος Καβάλας.

** Την πρώτη προπόνηση της χρονιάς θα πραγματοποιήσει σήμερα (Δευτέρα) στις 6.30 το απόγευμα ο ΑΟΚ στο βοηθητικό γήπεδο του, ξεκινώντας την προετοιμασία του για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κατά τόπους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο στην περιοχή μας με τη θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, διακοπη ρευματος, θεσσαλονικη, τει, συμμετοχή, βουλη, προυπολογισμος, εκαβ, συλληψεις, καβαλα, giuseppe, ιουνίου, ελλαδα, κτελ, αοκ, ert, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, θερινη ωρα, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, φυσιγγια, αστυνομια, βημα, βουλγαρια, γυναικα, εθνικη, εκαβ, θανατος, θαλασσα, θεμα, θρακη, πυροσβεστικη, υψος, ωρα, αγορα, ασανσερ, αοκ, αρδευση, τει, βραδυ, δημητρα, γινει, γινεται, γηπεδο, δευτερο, δευτερα, δημος, δωδεκα, αιθουσα, υπαρχει, εκβαση, εκθεση βιβλιου, εκθεση, εμφραγμα, εξυπηρετηση, ετων, ζωη, ζητα, ζωης, ιδιο, υπηρεσια, κελσιου, λεσχη, λιμενικο, μακεδονια, μελισσα, μηνες, μορφη, ομαδα, πεμπτη, προγραμματα, πρινου, πυροσβεστικη υπηρεσια, ρευμα, σαββατο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σπιτι, τμημα, τριτη, τριημερο, φεστιβαλ, φθινοπωρο, χρονος, ψηφιακο, ωρες, ατυχος, μποφορ, ελληνικα, γιορτη, υπουργειο, giuseppe, κυριακη, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα