Παιδιά σε ρόλο επιμελητών Έκθεσης στην Πινακοθήκη!

12:17 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεναγούνται στις μόνιμες και περιοδικές συλλογές της Πινακοθήκης.Βλέπουν, ακούν και φαντάζονται. Και στη συνέχεια γίνονται τα ίδια επιμελητές και στήνουν με τα ειδικά πινακάκια που τους δίνει η ομάδα συνεργατών της Πινακοθήκης τη δική τους έκθεση.

Και το κάνουν πραγματικά με επιτυχία, όπως λένε οι μαρτυρίες! Τα παιδιά που επισκέπτονται αυτό το διάστημα και για όλο το καλοκαίρι τη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Κατσίγρα στη Λάρισα

συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει επιμεληθεί και υλοποιεί η επιστημονική ομάδα της Πινακοθήκης.
Η Αθανασία Γκούνη, ξεναγός, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας είπε ότι » και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα γίνονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Το να γίνουν επιμελητές της δικής τους έκθεσης είναι μόνο μία από τις δράσεις. Για να λάβει μέρος κανείς καλό είναι να επικοινωνήσουν μαζί μας στην Πινακοθήκη, προκειμένου να σχηματίσουμε ομάδες 25 ατόμων περίπου για καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος. Οι γονείς μπορούν για μία ώρα να μας αφήσουν, αν το θέλουν, τα παιδιά τους μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να απολαύσουν τον καφέ τους ή τον χυμό τους στο δροσερό καφέ-μπαρ της Πινακοθήκης.
Επίσης, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου θα κάνουμε και πάλι ξενάγηση ελεύθερη στο κοινό στην περιοδική Έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής», με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου. Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου εκατό σημαντικά ονόματα σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών. Συμπεριλαμβάνονται εικαστικοί όπως Φασιανός, Σόρογκας, Λασιθιωτάκης, Ρόκος, Σαρελάκου, Στεφανάκης, Κουρσάρης, Κατσουλίδη, Χάρος, Σεβαστάκης, Σταθόπουλος κα»

Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις:2410-672499 (ώρες 9:00-13:00 καθημερινές)

E-mail: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα