Γερμανία- G20: Η αστυνομία διέλυσε συγκεντρώσεις διαδηλωτών (video)

12:01 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Kάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων, η γερμανική αστυνομία επενέβη το βράδυ της Τρίτης στο Αμβούργο, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που κηρύχθηκαν παράνομες ενόψει της συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου.

Police deploy water cannons and bulldozers as they face off with hundreds of G20 protesters pic.twitter.com/saTR03NGxN

— Ruptly (@Ruptly) July

5, 2017

Υπό τις διαμαρτυρίες πολλών ανθρώπων, οι δυνάμεις ασφαλείας αρχικά εκδίωξαν του διαδηλωτές που είχαν στήσει σκηνές για να περάσουν τη νύχτα σε ένα πάρκο της συνοικίας Αλτόνα.

«Δεν είναι νόμιμη συγκέντρωση, αλλά παράνομη κατασκήνωση σε ένα πάρκο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας ακτιβιστής συνελήφθη και ένας περαστικός, που δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, τραυματίστηκε ελαφρά, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter.
Ήδη από την Κυριακή σημειώνονται επεισόδια στο Αμβούργο, ενώ η διαμονή των διαδηλωτών έχει πυροδοτήσει νομική διαμάχη. Οι αρχές του Αμβούργου αρχικά έδωσαν άδεια για καταυλισμό, ενώ στη συνέχεια απαγορεύτηκε η διανυκτέρευση και ακολούθησε επέμβαση, με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, να προειδοποιεί ότι δεν θα επιτραπεί συνέχεια στις διαμαρτυρίες.

Disturbance of #G20 summit in Hamburg will not be tolerated, warns
Germany's interior minister pic.twitter.com/EtMZsbduzX

— Ruptly (@Ruptly) July 4, 2017

Συνολικά οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 διαδηλωτές κατά της G20 στο Αμβούργο, ενώ περίπου 20.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να φροντίσουν για την ασφάλεια της συνόδου.

ΠΗΓΗ: RT,AΠE
Σχετική είδηση:G-20: Πρώτη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ την Παρασκευή στο Αμβούργο

Keywords
Τυχαία Θέματα