Μοσκοβισί: Η συμφωνία της 15ης Ιουνίου είναι θετική για την Ελλάδα

11:53 5/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συμφωνία της 15ης Ιουνίου για το ελληνικό πρόγραμμα είναι θετική καθώς μιλά για αναβολή των πληρωμών τόκων και παράταση των προθεσμιών διάρκειας έως και 15 χρόνια τόνισε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στο Capital.gr, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως έχει καλή συνεργασία «τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και με άλλα μέλη» ενώ πρόσθεσε ότι «το προσεχές έτος θα αφορά πρωτίστως

τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.»

Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς που έχει διαβάσει στον Τύπο «…ότι κατά κάποιον τρόπο είμαι υπεύθυνος για τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Ήμουν πάντα σαφέστατος ότι μια συμφωνία χρέους θα έπρεπε να παραμείνει προσδεμένη στη δήλωση της Eurogroup του Μαΐου του 2016”.

Ερωτηθείς σχετικά με το QE, ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει την κυβέρνηση πως η απόφαση για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ανήκε αποκλειστικά στην ΕΚΤ και όχι στο Eurogroup και δεν θα ήταν άμεση.

«Φυσικά, πάντα έκανα πολύ σαφές ότι αυτό (QE) ήταν θέμα της ΕΚΤ. Και ότι η ΕΚΤ είναι ένα ανεξάρτητο όργανο που λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις από μόνο του. Επιπλέον, ενημέρωσα την ελληνική κυβέρνηση ότι κατά την άποψή μου δεν πρέπει να περιμένουν άμεσες αποφάσεις,” ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα