Παμπατραϊκό συλλαλητήριο διεκδίκησης της παραλιακής ζώνης την Τρίτη 5 Ιούλη

17:21 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της Πάτρας, προχωράει ο Δήμος Πατρέων, με στόχο την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο Δήμο.

Για το θέμα αυτό έχει πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη φορέων στην Πάτρα και όπως ενημέρωσε, «θα διοργανωθεί παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 5 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία έως το νέο λιμάνι, προκειμένου ο λαός της πόλης μας, αγωνιστικά να διεκδικήσει να μην περάσει στα χέρια των επιχειρηματιών η θάλασσά του, αλλά να

παραχωρηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση, άμεσα για την ικανοποίηση των αναγκών του στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης ενημέρωσε τους φορείς για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την παραλιακή ζώνη και για το ότι ο Πρωθυπουρός δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με το αίτημα του τρίτου Δήμου της χώρας για συνάντηση και συζήτηση, γύρω από το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης της παραλιακης ζώνης στην πόλη.

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «η διεκδίκηση της άμεσης παραχώρησης καθίσταται αναγκαία για να γίνει κατορθωτό ο Δήμος να αναπλάσει συνολικά ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Σχέδια υπάρχουν όπως για παράδειγμα αυτό του πρόσφατου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αλλά εκείνο που αποτελεί εμπόδιο και πρέπει με την λαϊκή κινητοποίηση να ανατρέψουμε, είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των παραλιών και των λιμενικών ζωνών, που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις».

Σχετικές ειδήσεις:

Keywords
Τυχαία Θέματα