Έργα γλυπτικής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

16:37 27/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έργα φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα φιλοξενεί από την Τρίτη 28 Ιουνίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

Πρόκειται για την έκθεση γλυπτικής του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής που θα εγκαινιαστεί στις 8 το βράδυ και περιλαμβάνει 50 έργα των φοιτητών του εργαστηρίου, τα οποία πριν ένα μήνα περίπου φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα,

με εξαιρετική επιτυχία. Όπως επισήμανε ο Διευθυντής του Μουσείου Νίκος Πάλλας, “πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της περιοχής και μια πρωτοβουλία που παράγει προστιθέμενη αξία, με την παρουσία των έργων -ανάμεσα στα εκθέματα ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας- να αποτελεί μία μεγάλη πρωτοτυπία, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα”. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Καλαμπάκας, ενώ των εγκαινίων θα προηγηθεί ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης, επίκουρο καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μάρκο Γεωργιλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα