Π. Παυλόπουλος: Να μην καταστεί η Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος (video)

20:50 24/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σημασία της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε υπερασπιζόμενοι το ιδεώδες της Δημοκρατίας και της ανοιχτής κοινωνίας απέναντι στον ISIS, για να μην καταστεί η Ευρώπη σκοτεινή ήπειρος.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο παρουσία των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, έπειτα από χρόνια που δεν γινόταν λόγω της οικονομικής

κρίσης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο συμβολισμό που έχει η σημερινή επέτειος.

«Πριν απ’ όλα εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε -και μάλιστα στο διηνεκές- να μην λησμονούμε πως έχουμε χρέος, ως Λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία «όκωσπερ τείχεος». Δοθέντος ότι όταν στον Τόπο μας καταλύθηκε η Δημοκρατία βιώσαμε πραγματικές τραγωδίες, οι οποίες στοίχισαν ακόμη και τμήμα του Εθνικού μας Κορμού. Πρόσφατη απόδειξη η μαρτυρική Κύπρος, στην οποία σύμπας ο Ελληνισμός συμπαρίσταται και θα συμπαρίσταται ως την τελική της δικαίωση. Κι ακόμη τούτο: Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ως χρέος όλων των Ελλήνων που την σέβονται, μπορεί να ευοδωθεί μόνον υπό όρους αρραγούς ενότητας και συνακόλουθης συμπόρευσης, η οποία υπερβαίνει τις επιμέρους πολιτικές διαφορές και παραγνωρίζει κάθε είδους προσωπικές σκοπιμότητες», σημείωσε.

Ζήτησε να σταθεί η Ευρώπη απέναντι στην τρομοκρατία και τις κοινωνικές ανισότητες: «πρέπει ν’ αγωνισθούμε όλοι οι Λαοί, ιδίως δε οι Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το δημοκρατικό ιδεώδες και την ανοιχτή κοινωνία που τούτο προϋποθέτει να επικρατήσουν εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού τους, της απεχθούς τρομοκρατίας κατ’ εξοχήν του ISIS, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα