Προβάδισμα τίτλου στον Χάμιλτον μετά τη νίκη του στο GP της Ουγγαρίας

19:42 24/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον τέθηκε για πρώτη φορά φέτος επικεφαλής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών, κερδίζοντας με άνεση το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο Βρετανός πιλότος έχει πλέον ένα προβάδισμα έξι βαθμών από τον συναθλητή του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

Ο Χάμιλτον κέρδισε πιο εύκολα απ’όσο δείχνει η διαφορά των δύο δευτερολέπτων που τον χώριζαν στο τέλος

από τον Ρόσμπεργκ. Αφού πέρασε τον ομόσταυλό του στην εκκίνηση, ο Βρετανός πιλότος δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Ρόσμπεργκ και έχασε την πρωτοπορία μόνο κατά την διάρκεια των πιτ στοπ.

Η Red Bull πίεσε τα Ασημένια Βέλη στην αρχή του αγώνα, αλλά η προσπάθειά της εξασθένησε στη συνέχεια, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να τερματίζει τελικά στην τρίτη θέση, 27 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, και μόλις επτά δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον τέταρτο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Στη δεύτερη μονομαχία μεταξύ Red-Bull και Ferrari, νικητής αναδείχτηκε και πάλι ο πιλότος της αυστριακής ομάδας, με τον 18χρονο Μαξ Φερστάπεν να κρατά πεισματικά πίσω του τον 37χρονο Κίμι Ράικονεν, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό για τον τρόπο με τον οποίο ο αντίπαλός του προσπάθησε να αμυνθεί.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πήρε μια άξια έβδομη θέση για τη McLaren, την ίδια στιγμή που ο τιμ μέιτ του, Τζένσον Μπάτον, αποτέλεσε την μοναδική εγκατάλειψη του αγώνα.

Όγδοος ήταν ο Κάρλος Σάινθ με την Toro Rosso, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν η Williams του Βάλτερι Μπότας και η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Επόμενο ραντεβού της Φόρμουλα Ένα πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, την Κυριακή 31 Ιουλίου, στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα