Τη Δευτέρα παρουσιάζονται οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

18:50 24/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής των Ελλήνων. Με την εκδήλωση ουσιαστικά σηματοδοτείται η έναρξη ενός μεγάλου δημόσιου διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με ορίζοντα -σύμφωνα με τον προγραμματισμό-

την άνοιξη του 2017.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με το μήνυμά του για την 42η επέτειο της Μεταπολίτευσης χθες, απηύθυνε πρόσκληση στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, αλλά πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τον λαό, για έναν «ευρύ, ανοικτό και γόνιμο διάλογο» πάνω στην συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, υπήρξε συμφωνία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας πάνω στην πρόταση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Το επόμενο διάστημα και στο πλαίσιο του διαλόγου που θα ανοίξει θα συζητηθεί και το θέμα των αρμοδιοτήτων του προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα