Ορεστιάδα: Εννέα μόνιμες προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας

13:18 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε καθαριστές, έναν επόπτη καθαριότητας που θα έχει καθήκοντα υπευθύνου λειτουργίας του τομέα καθαριότητας, δύο οδηγούς απορριμματοφόρων και έναν ηλεκτρολόγο οχημάτων θα προσλάβει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Ορεστιάδας.
Η πρόταση για τις συγκεκριμένες προσλήψεις θα αποσταλεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών για επικύρωση και στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η προκήρυξη θα βγει στον αέρα περίπου στις 20 Οκτωβρίου

και οι προσλήψεις θα έχουν γίνει πριν το τέλος του έτους. Στο θέμα αναφέρθηκε εχθές, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος εξήγησε πως με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016, παύει το προηγούμενο καθεστώς αναστολής πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και ανοίγει ο δρόμος για τις ανταποδοτικού χαρακτήρα μόνιμες προσλήψεις, δηλαδή για θέσεις των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών που προσλαμβάνουν. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ορεστιάδας στελεχώνονταν από συμβασιούχους, μέχρι και σήμερα που πέντε από τις θέσεις καθαριστών καλύπτουν οκταμηνίτες που προσλήφθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα