Ο δήμος Ωραιοκάστρου κλείνει τις πόρτες του σχολείου στα προσφυγόπουλα

12:57 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποστροφή προκαλούν οι αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τριών δημοτικών σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου , να μη δεχτούν προσφυγόπουλα στις τάξεις τους. Επικαλούνται θέματα υγείας, θρησκευτικών διαχωρισμών και κοινωνικών προκαταλήψεων. Σύμφωνα με τον νόμο, τα παιδιά θα πηγαίνουν στα σχολεία αφού ολοκληρωθεί και η απογευματινή βάρδια. Ωστόσο, κάποιοι ανησυχούν ακόμη και… μήπως συμπέσουν τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά

του στο ολοήμερο! Τα ‘απαράδεκτα και ακατανόητα’ φαινόμενα ξενοφοβίας που παρουσιάστηκαν στο δήμο Ωραιοκάστρου , καταδίκασε ο υπουργός Παιδείας ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι τα φαινόμενα αυτά είναι εξαιρετικά μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία, που έχει επιδείξει συμπαράσταση, συμπάθεια και συμπόνοια προς τους πρόσφυγες. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα ισχύει ο αντιρατσιστικός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Οι αποφάσεις τριών συλλόγων δημοτικών σχολείων του Δήμου Ωραιοκάστρου να μην καθίσουν προσφυγόπουλα στα θρανία που άλλες ώρες θα κάθονται τα παιδιά του, οδήγησε σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι ο μοναδικός δήμος στη βόρεια Ελλάδα που έχει επίσημα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, κλείσει τις πόρτες σε ανήλικα παιδιά, βασανισμένα και κατατρεγμένα.

Λία Χριστάρα

Keywords
Τυχαία Θέματα