ΟΛΘ: Υποβλήθηκαν τρείς δεσμευτικές προσφορές για το 67%

10:39 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρείς εταιρείες υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) στη Morgan Stanley, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, στο Λονδίνο σύμφωνα με τον οργανισμό.

Πρόκειται για τις International Container Terminal Services Inc., την The Peninsular and Oriental Stream (Dubai Ports) και των Deutsche Invest Equity

Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS.

Η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα, τονίζει το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι 7 εταιρείες είχαν περάσει στη Β! φάση του διαγωνισμού αλλά κάποιες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν. Η APM Terminals, η Deutsche Invest, η Duferco, η ICTS, η Mitsui, η P&O (Dubai Ports), οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η τουρκική Yilport Holding Inc..

Ο Ομιλος ή εταιρεία που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΘ θα πρέπει να επενδύσει 180 εκ. ευρώ στην επταετία. Επιπλέον, θα πρέπει να αυξηθεί η δυναμικότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων ώστε να εξυπηρετεί μεταφορικό φόρτο έως 1,4 εκ. TEUs.

Ακόμη, προβλέπονται επενδύσεις στη προβλήτα 2 για την ανάπτυξη υπηρεσιών λιμένα αφετηρίας και διερχομένων κρουαζιερόπλοιων και η δημιουργία υδατοδρομίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα