Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:34 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 27-3-2017

Αστυνομικό Δελτίο
Με απειλή μαχαιριού Λήστεψαν φοιτητή στην Ξάνθη
Μια πρωτοφανής ληστεία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ξάνθη. Ένας φοιτητής έπεσε θύμα ληστείας από δύο άνδρες που «τράβηξαν» όλα του τα χρήματα από ΑΤΜ σύμφωνα με την καταγγελία τον συμφοιτητών του στην

Αστυνομία ενώ ο ίδιος είναι ταραγμένος μετά το περιστατικό.
Αρχικά οι δύο άγνωστοι δράστες προσέγγισαν τον άτυχο φοιτητή στις 11 μ.μ. της Παρασκευής στις Εστίες της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων και με την απειλή μαχαιριού τον οδήγησαν στο δωμάτιό του όπου του πήραν 35 ευρώ.
Στη συνέχεια τον οδήγησαν με τη βία σε ΑΤΜ μέσα στην πόλη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στην Εθνική της οδού 40 Εκκλησιών. Εκεί τον ανάγκασαν να τους δώσει την κάρτα του και το pin και έκαναν ανάληψη 350 ευρώ, αφήνοντάς του 25 ευρώ στο λογαριασμό. Οι δύο δράστες μιλούσαν καθαρά Ελληνικά και τον τρομοκράτησαν φεύγοντας για να μην τους καταγγείλει.
Οικονομία
Κανονικά οι πληρωμές των δικαιούχων της Ψηφιακής Σύγκλισης

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημερώνει πως θα καταβάλει στο ακέραιο την κρατική χρηματοδότηση για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2007-2013) και πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής: «Οι προκάτοχοί μας άφησαν το Πρόγραμμα ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’ σε τραγική κατάσταση. Η απορρόφηση των πόρων ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω του 60%, ενώ σε ορισμένες δράσεις υπήρξαν εκτεταμένα κρούσματα απάτης που κινητοποίησαν τόσο τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου του Υπουργείου, όσο και τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά και το ευρωπαϊκό γραφείο για την καταπολέμηση της απάτης (OLΑF), με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παγώσει όλες τις κρατικές ενισχύσεις στην ‘Ψηφιακή Σύγκλιση’.
Εμείς ωστόσο, εξυγιάναμε το πρόγραμμα και αυξήσαμε δραματικά την απορρόφηση των πόρων, η οποία πλέον αγγίζει το 110%, ενώ ολοκληρώνουμε και τη διαδικασία ελέγχου», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κορκολής.
Kόμματα

Στο Φανάρι η Βούλα Ελευθεριάδου
Τον οικισμό του Φαναρίου επισκέφθηκε η Υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, κα. Βούλα Ελευθεριάδου, μετά από πρόσκληση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα του Συλλόγου, αλλά και γενικότερα του οικισμού.

Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης :Να καταργηθούν όλα τα διόδια
Με τίτλο «Όχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες – Την κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες» η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρεται στο θέμα των διοδίων της Εγνατίας Οδού:
Η πολιτική εκχώρησης οδικών αξόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την εγκατάσταση σταθμών διοδίων συνεχίζεται και αυξάνεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν κατάργησε τη σύμβαση παραχώρησης στους μεγαλοεπιχειρηματίες των εθνικών οδών και τα διόδια, αλλά αυξάνει τους σταθμούς διοδίων και τις τιμές χρέωσης, ενόψει παράδοσης στην κυκλοφορία των σηράγγων στα Τέμπη. Ακόμη, Ο νέος Σταθμός Διοδίων της Ασπροβάλτας θα γίνει ο τρίτος- μετά από εκείνους, της Μουσθένης και της Ανάληψης- που θα λειτουργήσει στο τμήμα της Εγνατίας από την Ξάνθη μέχρι και την Θεσσαλονίκη. Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια, να χρυσοπληρώνει συνεχώς και για τους δρόμους!», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΛαΊκής Συσπείρωσης.

Αυτοδιοίκηση
Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας
Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης», τα αποτελέσματα. Στο δήμο Κομοτηνής αντιστοιχούν 251 θέσεις, στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών 55, στο δήμο Ιάσμου 52 και στο δήμο Αρριανών 63.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης σήμερα στις 18:30 με 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Χορήγηση βεβαίωσης για Γεωτρήσεις
Σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες ενεργών σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεις), οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση άδειας χρήσεως ύδατος στο Δήμο Κομοτηνής και εφόσον ακόμη αυτή δεν έχει εκδοθεί, να προσέλθουν στο αρμόδιο Τμήμα του Δήμου για χορήγηση βεβαίωσης υποβολής της αίτησης, έως τις 10/5/2017.
Η συγκεκριμένη βεβαίωση θα κατατεθεί στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ), με την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες δεν έχουν ήδη προσκομίσει τον αριθμό πρωτοκόλλου της υποβληθείσας αίτησης στη ΔΕΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες, στο αρμόδιο Τμήμα, του Δήμου Κομοτηνής.

Εκπαίδευση
Διακρατική συνάντηση από το ΚΠΕ ΜΑρώνειας
To ΚΠΕ Μαρώνειας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν από σήμερα πενταήμερη διακρατική συνάντηση στο πλαίσι του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο: «School without walls», την έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
Το πρόγραμμα έχει ως κύριο αντικείμενο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών και εκπαιδευτικών, ως χρήσιμου εργαλείου στη μαθησιακή διαδικασία, για την πρόληψη της σχολικής διαρροής.
Πρόκειται για την δεύτερη διακρατική συνάντηση, με τη συμμετοχή 50 εκπαιδευτικών και μαθητών από 4 χώρες εταίρους του προγράμματος (Ελλάδα-Πολωνία-Ρουμανία-Τουρκία).
Το ΚΠΕ Μαρώνειας, μέσα από ειδικές δράσεις Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως πεζοπορία σε αστικά, μυθολογικά και ορειβατικά μονοπάτια στην αρχαία Ισμάρα, orienteering στον οικισμό της Μαρώνειας, υπαίθριες δραστηριότητες στο Υγροτοπικό πάρκο ΑΜΑΘ , προγράμματα μουσειακής αγωγής στο αρχαίο θέατρο κ.α, θα κινητοποιήσει περιβαλλοντικά τους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων χωρών, θέτοντας συγχρόνως στη διάθεσή τους εργαλεία αειφορικής εκπαίδευσης.

Σχολικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2017 για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
Για 5η συνεχή χρονιά, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, διοργανώνει Σχολικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ζωγραφικής, είναι «Ζουζούνια, ο μικρόκοσμος του ΕΠ ΑΜΑΘ» και απευθύνεται σε Μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης δημοτικού, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Καβάλας, όπου εκτείνεται το Εθνικό Πάρκο Α.Μ.Θ.
Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την αξία που έχει το φυσικό περιβάλλον για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη.
Σύλλογοι
Πρόταση αξιοποίησης του ξενοδοχείου «Ξενία»
Την πρόταση για την αξιοποίηση του Ξενία ώστε να φιλοξενηθούν εκεί υπηρεσίες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής επαναφέρει ο κος Ιωάννης Πασσόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής.
«Το Νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα προς όφελος της τοπικής οικονομίας» δηλώνει προτείνοντας ξανά να παραχωρηθεί το Ξενία για να φιλοξενήσει τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Όλα αρχίζουν αύριο
Ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ξάνθης σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ODEONπροβάλουν την ταινία με τίτλο «όλα αρχίζουν αύριο» (Demain tout Commence ) του Ούγκο Γκελέν, σήμερα με δυο προβολές: 6-8 και 8-10 μμ.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ.

Τακτική Γενική Συνέλευση Σαρακατσάνων Θράκης
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων συγκαλεί την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε τακτική συνεδρίαση σήμερα στις και 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου οδός Αγ. Γεωργίου 23 στην Κομοτηνή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.Εκλογή προεδρείου ΓΣ
2.Διοικητικός απολογισμός (έγκριση)
3.Οικονομικός απολογισμός (έγκριση και απαλλαγή)
4.Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής (έγκριση και απαλλαγή)
5.Προϋπολογισμός 2017 (έγκριση)
6.Συζήτηση – προτάσεις

Σε περίπτωση μη απαρτίας (όπως προβλέπεται από το άρθρο 19 του καταστατικού του Συλλόγου) η Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2017 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση.
Μουφτεία
Τα εγκαίνια του Τεμένους Ταμπακχανέ
Τα εγκαίνια του ιστορικού τεμένους Ταμπακχανέ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης , θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από την Μουφτεία Κομοτηνής.
Κατά την τελετή θα παρουσιασθεί και το τεράστιο κομπολόϊ που βρέθηκε στο τέμενος, κατά τη διάρκεια των εργασιών και έχει ξεχωριστή ιστορική σημασία για την πόλη.
Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Μέτσο Τζεμαλή ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του τεμένους.

Πολιτισμός
Ο γλύπτης Miodrag Peric στη Balkan Art Gallery
Η γκαλερί BALKAN ART GALLERY φιλοξενεί τον γλύπτη Miodrag Peric σε μια ατομική έκθεση. Τα εγκαίνια της Έκθεσης είναι στις 8 Απριλίου 2017, 20.00 μέχρι τις 30 Απριλίου.
Ο καλλιτέχνης έχει γεννηθεί το 1971 στο Νόβισαντ της Σερβίας και αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Νόβισαντ το 1997. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Καλλιτεχνών, της Ένωσης των Καλιτεχνών της Βοϊβοντίνα και του Νόβισαντ, καλλιτεχικός διευθυντής και ιδρυτής του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτών IN VIVO, που εδρεύει στη Σερβία.
Η γκαλερί BALKAN ART GALLERY βρίσκεται στην οδό Ιωακείμ Σγουρού 8, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Tο 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Ξάνθη έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης θα προβληθούν 33 ταινίες.

Η ευτυχία στη ζωή μας
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, βιωματικό σεμινάριο με εισηγητή τον καταξιωμένο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα κύριο Ιάκωβο Μαρτίδη, με θέμα, «Η ευτυχία στη ζωή μας».

Αστυνομικό Δελτίο
Συνέλαβαν 48χρονο με λαθραία οστρακοειδή στην Ξάνθη
Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις περί αλιευτικού και περί αγορανομικού κώδικα.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, βρέθηκε ποσότητα οστρακοειδών (αχιβάδα), βάρους περίπου 750 κιλών, για τα οποία δεν κατείχε τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ, όπως προέκυψε, είναι μη ασφαλή για κατανάλωση.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ψηφιακή σύγκλιση, ειδήσεις, ξανθη, ατμ, διοδια, θεσσαλονικη, κυα, βεβαίωση, δεη, κπε, erasmus, school, συμμετοχή, θεατρο, ιουνίου, κος, προυπολογισμος, νέα, art, ημεδαπός, συριζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, ελλαδα, συλληψεις, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, κρουσματα σημερα, αστυνομικο τμημα, ξανα, αποτελεσματα, φεστιβαλ ντοκιμαντερ, ημεδαπός, χωρες, το θεμα, αιτηση, αστυνομια, αυτοκινητο, εθνικη, εργαλεια, ημερησια, θεμα, θρακη, κπε, ντοκιμαντερ, πλαισιο, προγραμμα, πυλη, ρουμανια, ταινιες, φτωχεια, ωρα, αρθρο, ανεργια, αρχαια, ατμ, αφορμη, βεβαίωση, βραδυ, βρισκεται, γεωργιου, γινει, γραφεια, διευθυνση, δωσει, εγνατια, εγγραφα, ευρω, ευτυχια, εκθεση, εκπαιδευση, εργα, εξι, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, θυμιζει, ιδρυμα, ιωακειμ, ιστορικο, κος, κυα, λειτουργια, οδος, οφελος, πεζοπορια, περιβαλλον, πολωνια, προγραμματα, σερβια, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, τεμπη, τιμη, τμημα, φαναρι, φεστιβαλ, φευγοντας, φοιτητης, φυσικο, ξενια, ιωαννης, art, δωματιο, ελληνικα, erasmus, εθνικο, υπουργειο, ιουνίου, νοσοκομειο, ουγκο, πληροφοριες, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα