ΟΛΜΕ: Προς απεργία στις πανελλαδικές - Σήμερα η απόφαση

12:49 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Η εισήγηση στη σημερινή νέα συνεδρίαση της ΟΛΜΕ αναμένεται να είναι 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων, και επαναλαμβανόμενες από 20 Μαΐου, δήλωσε ο γγ της ΟΛΜΕ
Θέμης Κοτσυφάκης στην «Πρωινή Ενημέρωση». Η μαραθώνια συνεδρίαση της Πέμπτης χαρακτηρίστηκε από αντεγκλήσεις μεταξύ ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12:00. Εξάλλου, σήμερα, ο υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αύξηση του ωραρίου των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία.Όπως σημείωσε ο κ. Κοτσυφάκης μιλώντας στην «Πρωινή Ενημέρωση», οι καθηγητές ζητούν από το υπουργείο την άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων για υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις.

Η σημερινή απόφαση της ΟΛΜΕ θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διά του υπουργού Παιδείας διαμηνύει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα των Πανελλαδικών εξετάσεων παίζει κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, ανακοίνωσε η ΝΔ, σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου.

Η ΝΔ για μια ακόμα φορά παίζει άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρώτα απαξιώνουν με την ακραία τους πολιτική την παιδεία και τώρα εκβιάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα ενόψει των εξετάσεων».

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Για ακραίες πολιτικές που θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση και ηθική απαξία του δημόσιου σχολείου, κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει ως άθλια την απόφαση της κυβέρνησης για νέες ρυθμίσεις την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων, καταδικάζει τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες χιλιάδων νέων παιδιών και λέει όχι στην ομηρία χιλιάδων Ελλήνων μαθητών.

Για απώλεια θέσεων στην εκπαίδευση με την οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ έκανε λόγο ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχετική είδηση: ΟΛΜΕ: Την Παρασκευή θα αποφασίσει για την τύχη των πανελλαδικών εξετάσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα